Procurorii DNA au descins la Cadastru în dosarul blocului ridicat de patronul Flux

joi, 27 ianuarie 2022, 15:12
1 MIN
 Procurorii DNA au descins la Cadastru în dosarul blocului ridicat de patronul Flux

Astăzi, 27 ianuarie, procurorii DNA au ridicat mai multe documente de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași în dosarul blocului din Tătarași ridicat în mod suspect de familia lui Gheorghe Cheșcu (patron Flux), documente pe care există și semnăturile primarului Mihai Chirica și ale fostului viceprimar Gabriel Harabagiu.

Cel mai probabil, procurorii au cerut actele referitoare la documentația care a stat la baza construirii blocului de către Cheșcu în Tătărași.

Potrivit unor surse ale ZdI, în noul dosar ar fi vorba de un bloc construit în Tătăraşi fără respectarea legii, despre care cotidianul nostru a scris în trecut, şi având în documentaţia de edificare certificate semnate de primarul Mihai Chirica şi de viceprimarul Gabriel Harabagiu. Proiectul iniţial al companiei Flux, deţinută de familia lui Gheorghe Cheşcu, a primit autorizaţia de construire pentru un imobil cu 4 niveluri (2 niveluri în subsol, parter şi 1 etaj), pentru ca, în final, blocul să ajungă să aibă 7 sau 9 niveluri. Diferenţa apare între cele două certificate de edificare emise cu acelaşi număr, dar cu conţinut diferit: ceea ce ar indica un fals grosolan. 

Mai multe informații, găsiți în textul ZDI: Al cincilea dosar cu tentacule spre biroul primarului. Unde duc firele anchetei DNA?

Comentarii