Procurorul ieşean Bosînceanu, cercetat pentru acuzaţia de viol asupra fiicei cumătrilor. Dosar redeschis după 5 ani de la faptă

miercuri, 13 septembrie 2023, 01:50
1 MIN
 Procurorul ieşean Bosînceanu, cercetat pentru acuzaţia de viol asupra fiicei cumătrilor. Dosar redeschis după 5 ani de la faptă

Un procuror ieşean va avea de răspuns în faţa propriilor colegi unor acuzaţii de viol. Fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni în perioada 2018-2022, Constantin Bosînceanu este bănuit că ar fi abuzat-o pe fiica unor cumetri, pe când fata abia împlinise 14 ani.

La începutul lui 2018, părinţii fetei au reclamat că fiica lor fusese violată de Bosînceanu în apartamentul acestuia, unde ar fi fost chemată pentru a face curăţenie. Procurorul îi botezase fratele mai mic, aşa că fata nu îşi pusese problema că s-ar putea întâmpla ceva rău. Abuzurile ar fi continuat timp de doi ani, procurorul venind la şcoala la care învăţa minora, pentru a o lua cu maşina. Fata ar fi rămas gravidă, fiind obligată de procuror să avorteze.

Acuzele aduse procurorului au fost anchetate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel. În octombrie 2018, cauza a fost clasată, din lipsă de probe. Faptele fuseseră reclamate la mai bine de şase luni după consumarea lor, ceea ce îngreunase obţinerea de probe. De asemenea, prezumtiva victimă nu menţionase procurorilor unele particularităţi anatomice ale agresorului, pe care ar fi trebuit să le cunoască.

Decizia de ieri a Curţii de Apel va face însă ca dosarul să fie redeschis, Bosînceanu urmând să fie urmărit penal pentru viol asupra unei victime care nu a împlinit 16 ani. Fapta se pedepseşte cu închisoarea de la 5 la 12 ani din interzicerea unor drepturi. 

Comentarii