PROIECT: Amenzile să fie plătite la jumătate în termen de 15 zile, nu de 48 de ore

duminică, 03 iunie 2018, 12:06
1 MIN
 PROIECT: Amenzile să fie plătite la jumătate în termen de 15 zile, nu de 48 de ore

Un nou proiect de lege trimis la vot prevede ca românii să poată plăti amenzile la jumătate în termen de 15 zile în loc de 48 de ore.

Deputatul PSD Ionela Dobrică a depus iniţiativă legislativă și susține că „există foarte multe beneficii ale unei astfel de modificări legislative”, precum creșterea încasărilor la bugetele locale.

„Există foarte multe beneficii ale unei astfel de modificări legislative. Cele mai importante dintre acestea vizează creşterea încasărilor la buget şi degrevarea instanţelor de judecată de cauzele care au ca obiect contestaţia împotriva sancţiunilor contravenţionale. Cred că acest termen rezonabil de 15 zile va produce încă două efecte benefice pentru că, pe de o parte, mărirea termenului de plată a contravenţiilor de la 48 de ore la 15 zile va stimula persoanele care primesc amenzi să le achite, iar pe de altă parte, vor fi evitate numeroase confuzii care se fac în acest moment în calcularea şi aplicarea amenzilor. Este o măsură prin care venim atât în sprijinul autorităţilor publice, cât şi în sprijinul oamenilor de bună credinţă care doresc să plătească amenda redusă, însă se pot confrunta cu dificultăţi materiale”, a explicat Dobrică.

Comentarii