Proiect de 5 milioane de euro la Politehnică, finanţat prin PNRR

vineri, 18 noiembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Proiect de 5 milioane de euro la Politehnică, finanţat prin PNRR

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) implementează în perioada octombrie 2022 – decembrie 2025 proiectul „DigitAll@TUIASI – Transformare digitală pentru profesiile viitorului”. Este vorba despre o transformare digitală printr-o investiţie de aproximativ 5,6 milioane de euro în cadrul unui proiect finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Principalul scop al proiectului este realizarea unei infrastructuri IT&C moderne pentru Campusul Virtual al TUIASI. Totodată, sunt urmărite crearea şi operaţionalizarea unui Centru de Inovare Digitală, actualizarea ofertei educaţionale şi dezvoltarea de programe de formare a competenţelor digitale pentru studenţi şi personal didactic, didactic-auxiliar şi de cercetare.

Vor fi create sau actualizate 21 programe de studiu pentru dezvoltarea competenţelor digitale. În total, 1.286 de studenţi vor beneficia de formarea competenţelor specifice profesiilor emergente/antreprenoriale prin programe de studii noi sau modernizate. Însă toate facultăţile, studenţii şi profesorii TUIASI, cât şi personalul didactic auxiliar şi de cercetare, vor beneficia de infrastructura digitală care urmează să fie achiziţionată în cadrul proiectului.

Mai mult, 300 de membri ai comunităţii academice vor beneficia de programe de evaluare a competenţelor digitale, maparea nevoilor educaţionale şi formare a competenţelor digitale pentru activităţi didactice şi de cercetare-inovare.

„DigitAll@TUIASI – Transformare digitală pentru profesiile viitorului” este finanţat în cadrul Programului pentru digitalizarea universităţilor din Componenta 15 – Educaţie, a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR).

Valoarea totală a proiectului al cărui beneficiar este TUIASI este de 27.567.039 lei, din care finanţarea nerambursabilă oferită prin PNRR are valoarea 23.165.597 lei, iar TVA este de 4.401.460 lei. 

Comentarii