Proiect de educaţie centrat pe toţi membrii familiei. Caritas ajută 30 de familii şi 25 de copii din medii defavorizate

joi, 20 iulie 2023, 21:58
2 MIN
 Proiect de educaţie centrat pe toţi membrii familiei. Caritas ajută 30 de familii şi 25 de copii din medii defavorizate

Centrul Diecezan Caritas Iaşi anunţă lansarea unui nou proiect demarat între iulie şi noiembrie 2023, despre „Educaţie nonformală pentru dezvoltare personală”, care-şi propune să dezvolte un program de integrare socială centrat pe toţi membrii familiei, prin activităţi de dezvoltare personală, identificarea talentelor şi suport emoţional. Vor fi ajutate 30 de familii şi 25 de copii din municipiul Iaşi.

„Prin intermediul acestui proiect, ne propunem să creăm un mediu stimulativ care corespunde necesităţilor şi potenţialului lor individual, să înfiinţăm spaţii pentru realizarea viselor, exprimarea opiniilor, satisfacerea nevoilor, utilizând metode interactive şi activ-participative. Dorim să venim în întâmpinarea copiilor, tinerilor defavorizaţi care au potenţial şi care, din motive precum nivel scăzut de trai sau şcolarizare, abilităţi scăzute de comunicare ori adaptare la situaţii noi, nu le este valorizat talentul, unicitatea şi nu sunt, de regulă, acceptaţi şi sprijiniţi în contextul în care cerinţele comunităţii sunt tot mai crescute”, a transmis reprezentanţii Caritas.

Beneficiarii vor fi 30 de familii defavorizate din municipiul Iaşi, însumând peste 40 de adulţi cu rol de părinte şi peste 35 de copii şi tineri, familii ce au în componenţa lor tipologii diverse şi diferite, fie că sunt mame singure, persoane cu situaţii familiale incerte, familii cu peste 2 copii, familii afectate de migraţie, persoane aflate în situaţii de dificultate sau cu risc crescut de vulnerabilitate socială, beneficiare ale Centrului de Resurse pentru Familii şi Centrulului de Resurse pentru copii şi tineri „Don Bosco”, programe ale asociaţiei Caritas.

„Prin proiectul de faţă, ne propunem ca beneficiarii direcţi ai proiectului, proveniţi din medii şi culturi diferite să depăşească cercurile lor sociale obişnuite. Situaţia grupurilor ţintă se va îmbunătăţi pentru că vor dobândi noi cunoştinţe şi abilităţi care vor contribui la creşterea gradului de integrare socială şi la depăşirea situaţiilor de vulnerabilitate socială”, au precizat cei de la Caritas. 

Comentarii