De Business

Punem punctul pe știi

Proprietarul Mobexpert şi fondatorul One United intră pe piaţa zborurilor VIP

miercuri, 17 martie 2021, 10:51
1 MIN
 Proprietarul Mobexpert şi fondatorul One United intră pe piaţa zborurilor VIP

Oamenii de afaceri Dan Şucu, proprietarul Mobexpert, şi Victor Căpitanu, unul dintre proprietarii One United, au cumpărat alături de alţi parteneri un avion şi intenţionează să intre pe piaţa zborurile charter VIP.

Victor Căpitanu (17%) și Andrei Diaconescu (32%), cofondatori ai One Unied Properties, Dan Şucu (17%), Marius Diaconu (17%), acționar în One United Properties și proprietar Altius, jucător în domeniul medicinei veterinare, şi un offshore din Cipru (17%) s-au asociat într-o firmă care are ca obiect de activitate transportul aerian de pasageri.

Noul jucător va intra pe piaţa zborurilor charter VIP, cu o aeronavă Cessna 560 Citation XLS+, care a aparţinut companiei Avcon Jet din Austria, are nouă locuri şi a fost cumpărată cu cinci milioane de dolari.

Avionul este din 2013 şi are 2.000 de ore de zbor şi este potrivit pentru călătoriile de până în patru ore. Zborurile vor fi efectuate de pe aeroportul din Băneasa, iar un zbor privat poate costa în jur de 5.000 de euro până la Viena, spre exemplu. Compania a angajat deja doi piloţi cu experienţă, potrivit surselor citate.

Aflați amănunte de pe economica.net.

Comentarii