Protest al poliţiştilor şi angajaţilor din penitenciare

miercuri, 22 decembrie 2021, 02:49
1 MIN
 Protest al poliţiştilor şi angajaţilor din penitenciare

Poliţiştii, angajaţii penitenciarului şi rezerviştii din armată ies în stradă. Aceştia vor picheta mâine, la ora 12.00, sediul Prefecturii, manifestări similare urmând să fie organizate la Timişoara şi Cluj-Napoca, dar şi în faţa sediului guvernului.

Protestele sunt organizate de un grup de 14 sindicate şi organizaţii ale angajaţilor şi pensionarilor din sistem. Organizatorii afirmă că nu solicită majorări de salarii sau pensii dar, în esenţă, revendicările lor vizează tot drepturile de această natură.

Astfel, ei solicită aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare din 2017, care până acum nu a fost aplicată şi la nivelul penitenciarelor sau actualizarea pensiilor militare în conformitate cu prevederile legii proprii.

„Creşterea volumului activităţilor şi sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională cauzată de contextul epidemiei de COVID-19 impune, din partea clasei politice, obligaţia respectării promisiunilor şi a eliminării discriminărilor faţă de alte categorii de personal din sectorul public”, au transmis organizatorii. 

Comentarii