Proteste şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate: aceleaşi salarii de şapte ani şi deficit de personal

marți, 11 iulie 2023, 01:50
2 MIN
 Proteste şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate: aceleaşi salarii de şapte ani şi deficit de personal

După protestele din Educaţie, finalizate cu o serie de promisiuni ale Guvernului, şi cele din Sănătate, care par să continue şi este promisă o grevă generală la finalul lunii, mai există o categorie de funcţionari publici care au început ieri primele proteste. Este vorba despre angajaţii caselor judeţene de asigurări de sănătate, care au protestat ieri pentru două ore. 

La Iaşi, funcţionarii au stat în faţa instituţiei şi nu au asigurat programul normal al instituţiei în perioada respectivă.

Aceştia spun că există un deficit mare de personal, circa 20% la Iaşi, că salariile nu au mai crescut de şapte ani, dar şi că sistemul informatic funcţionează la un nivel sub orice critică, care le îngreunează munca mult mai mult.

„Revendicările sunt referitoare la salariile care sunt foarte mici: de şapte ani nu s-au mai modificat. Avem o problemă şi cu deficitul de personal, care în acest moment este destul de mare şi este o problemă reală. Suntem a doua casă pe plan naţional ca număr de furnizori de servicii medicale şi de asiguraţi şi deficitul de personal ne creează mari probleme. Iar, mai mult, avem acest sistem informatic învechit, care ne pune în dificultate cu întreruperi periodice”, a precizat Monalisa Artenie, purtător de cuvânt al CJAS Iaşi.

Aceasta a precizat că, în momentul de faţă, sunt circa 85 de angajaţi la CJAS Iaşi, dar necesarul de personal pentru o funcţionare optimă a instituţiei ar fi de peste 100.

„La nivelul tuturor activităţilor avem deficienţe în ceea ce priveşte personalul, iar ca să putem să menţinem activitatea în condiţii optime este necesar să facem eforturi foarte mari. Dacă şi remuneraţia este la un nivel scăzut, bineînţeles că aduce nemulţumiri”, a mai completat aceasta. 

Comentarii