Protestul drumului prost de la Breazu ajunge până în Consiliul Judeţean

O delegaţie a localnicilor care de trei săptămâni reclamă în mijlocului DJ 282 repararea lui vine cu jalba azi la şedinţă.

miercuri, 24 aprilie 2019, 01:50
2 MIN
 Protestul drumului prost de la Breazu ajunge până în Consiliul Judeţean

Şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean se anunţă una deosebit de tensionată. Proiectul de buget al judeţului, zgârcit pe partea socială, dar generos cu cheltuielile de personal şi doar cu unele capitole de investiţii (infrastructură rutieră şi sănătate), va fi tras în toate părţile, mai ales că el nu s-a aflat în dezbatere publică. 

Chiar dacă, aşa cum am relatat, cei mai mulţi bani – aproape 200 de milioane din suma de 255 de milioane de lei alocată investiţiilor în acest an – vor merge la modernizarea şi refacerea drumurilor, starea unor segmente de drum i-a scos pe oameni în stradă. Este vorba de DJ 282, de la ieşirea din municipiul Iaşi, prin Breazu spre Movileni.

După cum se ştie, acest drum face parte din Axa rutieră strategică Iaşi-Suceava, proiect aflat încă în faza colectării documentaţiei. Potrivit ultimelor declaraţii ale preşedintelui CJ, luna viitoare va fi lansată licitaţia pentru atribuirea contractului de execuţie. Iniţial, acestea trebuiau să înceapă în mai, dar regulile excesiv de stricte şi complexe impuse de Autoritatea de Management de la Bucureşti au făcut ca hârtiile să nu fie gata la timp.

Doi reprezentanţi ai protestatarilor de la Breazu vor fi prezenţi astăzi la şedinţa CJ (care este publică), în calitate de observatori. Ei vor înmâna preşedintelui şi consilierilor o scrisoare, cerând să fie lăsaţi să-şi prezinte doleanţele. „După ani la rând de când promisiunea unei intervenţii majore de refacere a infrastructurii rutiere s-a tot amânat, nu este de mirare că aşteptarea oamenilor s-a transformat în neîncredere şi protest… Vă rugăm, în numele protestatarilor, să ne oferiţi mai mult decât promisiunea începerii unor lucrări îndelung aşteptate şi permanent amânate“, se arată în scrisoare.

 

 

Comentarii