PS Iosif Păuleț începe o vizită de 5 ani în toate comunităţile din Dieceza de Iaşi

joi, 08 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 PS Iosif Păuleț începe o vizită de 5 ani în toate comunităţile din Dieceza de Iaşi

Episcopia Romano-Catolică anunţă un eveniment important în viaţa credincioşilor, care va începe încă de anul acesta. Episcopul catolic de Iaşi, Preasfinţitul Iosif Păuleţ, va demara pe parcursul următorilor cinci ani o vizită pastorală în toate comunităţile şi parohiile care alcătuiesc Dieceza de Iaşi. Episcopul spune că vizita sa nu este una cu caracter birocratic, ci este o îndatorire a conducătorului bisericii de a se întâlni cu câţi mai mulţi dintre credincioşi, în diverse ipostaze. 

„Fiind o practică profund înrădăcinată în tradiţia Bisericii Catolice, vizita pastorală este considerată una dintre cele mai importante datorii ale episcopului diecezan. Am considerat oportun să anunţ vizita pastorală în dieceză, care se va desfăşura pe o perioadă de aproximativ cinci ani, începând cu luna octombrie a acestui an. Vreau să merg să vă întâlnesc pentru a vedea ce mai faceţi, dar şi pentru a întări comuniunea dintre noi şi a găsi împreună soluţii spre a dinamiza tot mai mult viaţa comunităţilor noastre de credinţă”, a anunţat PS Iosif Păuleţ.

Acesta a împlinit în 2022 trei ani de când a fost numit episcop de Iaşi, înlocuindu-l pe PS Petru Gherghel, care este episcop emerit al Diecezei de Iaşi. De atunci, acesta a fost de mai multe ori în comunităţile din dieceză, dar acum vizita va avea loc organizat, fiind implicaţi cât mai mulţi credincioşi. „Întâlnirile pe care le voi avea cu preoţii, persoanele consacrate, diferitele categorii de credincioşi (copii, tineri, adulţi, cateheţi, bolnavi), organisme parohiale (membrii Consiliului pastoral parohial şi ai Consiliului economic parohial), toate au în vedere confirmarea, stimularea şi intensificarea angajamentului pentru evanghelizare în comunităţile noastre parohiale.

Preocuparea mea principală va fi aceea de a recunoaşte şi aprecia tot binele care se regăseşte în parohii şi în celelalte comunităţi ale diecezei noastre, fără a ignora, însă, aspectele problematice care aşteaptă soluţii înţelepte”, a mai spus PS Iosif Păuleţ într-o scrisoare pastorală adresată comunităţii. Programul vizitelor a fost stabilit până în martie 2023, iar pentru octombrie 2022 este programată o întâlnire la Iaşi, la Seminarul Diecezan, între 1 şi 4 octombrie, iar apoi la Bacău, între 6 şi 9 octombrie, la Seminarul Liceal, între 11 şi 13 octombrie se mută iarăşi la Iaşi, la Centrul Diecezan Caritas, iar între 19 şi 21 PS Iosif Păuleţ va merge la Caritas Roman. 

 

 

Comentarii