Quick-Step, în ritm iute

miercuri, 06 aprilie 2022, 01:43
2 MIN
 Quick-Step, în ritm iute

Lansat de colegul său Remco, francezul Julian Alaphilippe a câştigat la sprint masiv etapa a II-a din Turul Ţării Bascilor

Luni a început Turul Ţării Bascilor,cea mai importantă competiţie ciclistă a săptămânii cu un contratimp de 7,5 km. Duelul pentru primul tricou de lider s-a dus între favoriţi, iar slovenul Primoz Roglic (Jumbo-Visma), câştigătorul competiţiei din 2021, a luat un avans de cinci secunde faţă de belgianul Remco Evenepoel (Quick-Step) şi 16 secunde faţă francezul Remi Cavagna (Quick-Step).

Ieri s-a disputat a doua etapă, pe 207,9 km în Navarra, între Leiza şi Viana, care s-a încheiat cu prima victorie din 2022 pentru francezul Julian Alaphilippe (Quick-Step). „Juju” a câştigat la sprint după ce a fost excelent lansat de colegul său Remco Evenepoel.Podiumul a fost completat de Fabien Doubey (Total Energies) şi Quinten Hermans (Intermarche). Lider la general a rămas Primoz Roglic, graţie succesului din contratimpul de ieri, urmat la cinci secunde de Remco.

 Etapa care s-a încheiat cu un sprint masiv a avut parte de o evadare încă de la începutul cursei, cu un grup de cinci rutieri toţi de origine bască, care părea să aibă şanse de reuşită, dar a eşuat din lipsă de cooperare. La 12 km de la sosire,unul dintre ei, Ibon Ruiz (Kern Pharma) şi-a luat inima în dinţi şi a plecat în solitar. Până la urmă, Ibon, care vizează tricoul căţărătorilor, a fost ajuns de pluton la 500 metri de finiş şi a renunţat să mai lupte. Astfel, finalul s-a terminat cu un sprint masiv, spre bucuria specialiştilor de la Quick-Step care au profitat din plin. Astăzi va avea loc o altă etapă complicată, cu cinci căţărări repertoriată şi se aşteaptă ca oamenii clasamentului general să nu mai rateze ocazia.

 

Comentarii