Război în Ucraina, ziua 58: Ucrainenii au mai multe tancuri în Ucraina decât rușii, potrivit Pentagonului. Rușii nu pot reloca forțe din Mariupol în altă parte

vineri, 22 aprilie 2022, 08:00
2 MIN
 Război în Ucraina, ziua 58: Ucrainenii au mai multe tancuri în Ucraina decât rușii, potrivit Pentagonului. Rușii nu pot reloca forțe din Mariupol în altă parte

În ziua 58 a războiului din Ucraina luptătorii ucraineni rezistă în ultima lor redută din Mariupol după ce Vladimir Putin a susținut că a obținut victoria în cea mai mare bătălie din război, declarând orașul-port "eliberat" după săptămâni de bombardamente neîncetate.

09:20

Pagubele materiale aduse clădirilor și infrastructurii Ucrainei în urma invaziei Rusiei au ajuns la aproximativ 60 de miliarde de dolari și vor crește și mai mult pe măsură ce războiul continuă, a declarat președintele Băncii Mondiale, David Malpass.

Malpass a spus în cadrul unei conferințe privind nevoile de asistență financiară ale Ucrainei că estimarea de acum a costurilor "restrânse" ale pagubelor nu include daunele pentru economia ucraineană.

"Desigur, războiul este încă în desfășurare, așa că aceste costuri tot cresc", a adăugat Malpass.

09:11
Ministrul ucrainean de externe este la această oră la Palatul Victoria și va susține la ora 12.00 o conferință de presă comună cu Bogdan Aurescu. Dmitro Kuleba a venit la București pentru a cere ajutor militar după ce a fost refuzat de Bulgaria.

Ucrainenii au acum mai multe tancuri decât forțele ruse din Ucraina
09:04
Rusia încă resimte pierderile suferite în Ucraina și a readus în țară echipamente militare deteriorate pentru a le repara, afirmă ministerul britanic al apărării

08:32
În Ucraina, rușii au acum mai puține tancuri decât ucrainenii, a spus un înalt oficial de la Pentagon.

08:01
Serviciile de informații militare ucrainene au publicat o interceptare a unor comunicații ale armatei ruse care se referă la un presupus ordin de ucidere a prizonierilor de război ucraineni în orașul Popasna din regiunea Luhansk.

Înregistrarea audio făcută publică pare să prezinte vocile unor soldați ruși necunoscuți care spun: "Ce pot să vă spun, la naiba, [înjurătură], păstrați-i pe cei mai importanți dintre ei și lăsați-i pe ceilalți să plece pentru totdeauna. Lăsați-i să plece pentru totdeauna, la naiba, astfel încât nimeni să nu-i mai vadă vreodată, nici măcar rudele."

Sursa: hotnews.ro

Comentarii