Războiul declaraţiilor dintre China şi Taiwan s-a încins. Beijingul, distrus cu rachete supersonice

joi, 16 iunie 2022, 16:59
1 MIN
 Războiul declaraţiilor dintre China şi Taiwan s-a încins. Beijingul, distrus cu rachete supersonice

Pe măsură ce ostilitatea Chinei se intensifică, un oficial taiwanez de top avertizează că racheta supersonică de croazieră Yun Feng poate atinge Beijingul. You Si Kun, preşedintele Adunării Legislative din Taiwan, sau Yuan, a ţinut un discurs la Taiwan Overseas Network, unde a declarat că racheta supersonică de croazieră Yun Feng, produsă pe plan intern, este capabilă să ajungă la Beijing.

Mesajul urmează avertismentelor de rău augur făcute de oficialii militari chinezi direct omologilor lor americani pentru a evita strâmtoarea Taiwan, susţinând că nu sunt ape internaţionale.

Cu toate acestea, Statele Unite, împreună cu marea majoritate a comunităţii internaţionale, nu acceptă pretenţiile Chinei în acest sens. Acest lucru se întâmplă după ce preşedintele american Joe Biden a promis recent că va apăra Taiwanulde o invazie venită din partea Chinei.

În discursul său, oficialul chinez a cerut Chinei să se gândească de două ori înainte de a invada Taiwanul, amintindu-le că racheta de croazieră supersonică Yun Feng, în mare măsură secretă, are o mare capacitate de atac.

În discurs s-a menţionat dorinţa tot mai mare a Taiwanului de a dezvolta un complex militar-industrial autonom unde ţara să se pregătească mai liber pentru un potenţial conflict cu China, scrie thedrive.com.

SURSA: newsweek.ro

 

Comentarii