Realizarea tronsonului de trafic ușor al centurii, Iași-Miroslava, preluat la CJ

joi, 25 iulie 2019, 11:19
1 MIN

La Consiliul Județean Iași a avut loc o conferință pe tema parcurilor industriale, cu participarea primarului Miroslavei, Dan Niță, și a managerului Parcului Industrial nr. 1 din această comună, Dorel Codină.

Al doilea parc industrial tocmai a primit licența și va fi realizat în parteneriat cu CJ, a precizat primarul Dan Niță.

"Deja sunt foarte multe cereri, inclusiv din partea unor companii mari, pentru concesionarea unor sectoare din acest al doilea parc", a precizat Dorel Codină, directorul primului parc, ocupat deja în proporție de 100 la sută.

De altfel, 3 ha din cele 25 de hectare din suprafața celui de-al doilea parc industrial sunt deja concesionate către o firmă constructoare de stații de încărcare a mașinilor electrice.

Președintele Maricel Popa a adăugat că realizarea tronsonului de trafic ușor al centurii, Iași-Miroslava, va fi preluat la CJ.

"Sper că aleșii Consiliului vor fi de acord cu această propunere de parteneriat, la ședința CJ din august", a spus Maricel Popa.

Șeful CJ a anunțat de asemenea o ședință extraordinară pentru aprobarea reactualizarii devizului pentru Axa rutieră Iași-Suceava. Șeful CJ a adăugat că diferența de la 73 la 100 de milioane de euro, cât se estimează că va ajunge proiectul, va fi acoperită din fonduri guvernamentale.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii