Rece şi cald la Politehnica. Echipa de baschet a fetelor rămâne pe ultimul loc, băieţii au câştigat acasă

Echipele de baschet locale, care activează la CS Politehnica, în ultimele eşaloane interne, au disputat noi meciuri oficiale la finalul săptămânii trecute.

miercuri, 24 ianuarie 2024, 02:50
2 MIN
 Rece şi cald la Politehnica. Echipa de baschet a fetelor rămâne pe ultimul loc, băieţii au câştigat acasă

La feminin, în etapa a IX-a, echipa antrenată de Emilia Marian a suferit o nouă înfrângere, 63-67 la Bucureşti, cu Sportul Studenţesc. Poli a rămas astfel pe locul VIII, ultimul al Diviziei A, cu o singură victorie din şapte meciuri.

Pe podium se află CSM Alexandria (9 victorii, 0 înfrângeri), Agronomia Bucureşti (8 v, 1 î) şi Olimpia Bucureşti (5 v, 4 î). În intervalul locurilor IV-VII sunt situate, în ordine, Sportul Studenţesc (4 v, 5 î), CSU Oradea (4 v, 4 î), Politehnica Timişoara (2 v, 6 î) şi Bega Timişoara (1 v, 8 î).

În runda următoare, baschetbalistele ieşene se vor confrunta duminică, de la ora 13:00, acasă, cu Poli Timişoara. La fete, în Liga Naţională joacă opt cluburi. La masculin, în etapa a XIII-a, Politehnica a trecut, pe teren propriu, de Ştiinţa Bucureşti, cu scorul de 78-60.

Cu şase victorii şi şapte eşecuri, formaţia antrenată de Gabriel Clapon se clasează pe locul VI în clasamentul Seriei B a Diviziei A, care conţine două serii a zece echipe.

În Liga Naţională sunt două serii a nouă echipe. Între acestea se numără şi CSM Focşani, grupare la care joacă şi un copil ieşean, Giani Chirilă, care a debutat în eşalonul de elită la nici 17 ani. Elev în clasa a X-a, Chirilă a plecat în clasa a VIII-a de acasă deoarece vrâncenii i-au oferit condiţii mult mai bune de pregătire şi perspective de creştere în carieră.

În etapa următoare, duminică, Poli va juca la Cluj-Napoca, cu Universitatea, liderul seriei, cu zece victorii şi trei înfrângeri. Pe podium se mai află CSS Gheorgheni (8 v, 5 î) şi CSM 2 Târgu Mureş (7 v, 6 î). În clasament urmează Petrolul 2 Ploieşti (7 v, 5 î) şi CSM 2 Constanţa (7 v, 5 î), iar poziţiile VII-X ale clasamentului sunt ocupate de ASE Bucureşti (6 v, 6 î), Ştiinţa Bucureşti (5 v, 8 î), CSO 2 Voluntari (5 v, 7 î) şi Total Sport Bucureşti (2 v, 11 î). 

Comentarii