Refugiaţii din Ucraina încep să-şi găsească de lucru la Iaşi

joi, 24 martie 2022, 02:50
1 MIN
 Refugiaţii din Ucraina încep să-şi găsească de lucru la Iaşi

"De două săptămâni monitorizăm locurile de muncă oferite de angajatori pentru ucraineni", a prezentat directorul executiv al Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă Iaşi situaţia recutărilor în rândul refugiaţilor din Ucraina. Gabriela Vasilache a spus ieri, la Colegiul Prefectural, că angajaţi ai AJOFM merg acolo unde sunt cazaţi aceşti refugiaţi.

"Stăm de vorbă cu acele persoane care doresc un loc de muncă. Deocamdată, nu sunt foarte multe", a spus ea. Până acum şi-au găsit loc de muncă 6 persoane, iar alte 5 ar urma să fie angajate săptămâna aceasta.

"Le însoţim la angajatori, pentru că avem şi translator", a adăugat directorul AJOFM. Prefectul Bogdan Cojocaru a menţionat că, de câteva zile, aceste oportunităţi pentru refugiaţi sunt şi în atenţia instituţiei pe care o conduce – în parteneriat cu AJOFM şi cu Inspectoratul Teritorial de Muncă. Pentru moment, ar fi vorba de contracte pe perioadă determinată, de 2-3 luni, practic pe orice job, a precizat directorul Forţelor de Muncă. Ieri, din totalul celor 2.407 locuri puse la dispoziţie de autorităţi pentru cazarea refugiaţilor din Ucraina, erau ocupate 542. 

Comentarii