Restricții privind călătoriile cu taxiul, trenul și autobuzul în Italia

luni, 15 noiembrie 2021, 22:00
2 MIN
 Restricții privind călătoriile cu taxiul, trenul și autobuzul în Italia

Măsurile de prevenire a infectărilor au fost înăsprite în peninsulă, ca urmare a raportării unui număr din ce în ce mai mare de cazuri pozitive. Sunt vizate, în principal, călătoriile cu autobuzul, trenul și taxiul.

Doar două persoane vor avea voie să stea pe bancheta din spate a taxiurilor, dacă nu fac parte din aceeași familie. Scaunul din față va rămâne liber.

În cazul în care un pasager aflat la bordul unui tren prezintă simptome atribuibile COVID-19, autoritățile sanitare și poliția feroviară pot considera necesară oprirea trenului pentru a se proceda la igienizarea vagoanelor.

Totodată, în toate locurile unde este posibil, în special în staţiile importante din Roma, Milano şi Florenţa, certificatul verde va fi verificat înainte ca pasagerii să urce în trenurile pe distanţe lungi. În restul locurilor, se ia în considerare verificarea acestuia de către controlor, odată cu biletul de călătorie.

Transportul public, la fel ca și trenurile, trebuie igienizat o dată pe zi. Ușile de urcare și coborâre din autobuze, în vremuri de COVID, rămân cele centrale și din spate.

Însă, odată cu noua ordonanță, s-ar putea folosi și ușa din față, cea apropiată șoferului, cu condiția să fie montat ”un separator special de protecție pentru zona de conducătorul autobuzului”.

Cu toate acestea, este necesar să se garanteze o ”distanțare de cel puțin un metru față de pasageri” și să se ”permită pasagerilor urcarea și coborârea pe ușa centrală și ușa din spate folosind timpi de așteptare adecvați pentru a evita contactul dintre cei care coboară și cei care merg mai departe”.

Aflați amănunte de pe antena3.ro.

Comentarii