Rețea nouă de apă într-una din cele mai mari comune din județ

marți, 12 martie 2024, 23:25
1 MIN
 Rețea nouă de apă într-una din cele mai mari comune din județ

Peste 14,5 mii de metri liniari va avea rețeaua de conducte de apă ce urmează să fie construită în trei dintre cele șase sate ale comunei Belcești. Conductele vor fi amplasate în localitățile Belcești, Tansa și Satu Nou. Contractul de proiectare și execuție a lucrării a fost lansat în licitație de primăria locală de la o valoare estimată de 25,9 milioane de lei. Va fi extins de asemenea sistemul de canalizare, rețeaua adăgată având peste 21 de mii de metri liniari de conducte, cu peste 1300 de cămine, dintre care jumătate sunt de racord.

Finanțarea investiției este asigurată prin Planul National de Redresare si Reziliență – componenta destinată extinderii sistemelor de apă și canalizare în aglomerări mai mari de 2000 de locuitori.

Ofertele sunt așteptate până pe 29 martie, iar evaluarea lor va fi făcută după componenta financiară, 40 la sută, după perioada de garanție acordată, 24 la sută pentru 72 de luni, precum și în acord cu evaluarea unor criterii tehnice. Dacă contractul va fi atribuit, câștigătorul va avea la dispoziție 30 de luni pentru finalizarea lucrărilor. 

Comentarii