Rocanotherworld, festivalul organizat în amintirea lui Ioan Dan Niculescu, a adunat mii de ieşeni

marți, 26 iunie 2018, 01:55
2 MIN
 Rocanotherworld, festivalul organizat în amintirea lui Ioan Dan Niculescu, a adunat mii de ieşeni

A treia ediţie a festivalului Rocanotherworld s-a terminat duminică noaptea la Iaşi cu concertul trupei britanice Exit Empire de pe pârtia de schi din Copou. Peste 1.000 de persoane mai rămăseseră la momentul respectiv pe pârtie când a luat sfârşit festivalul, chiar dacă a lipsit un anunţ oficial al organizatorilor cu privire la încheierea acestuia.

Ieşenii care au dorit să stea până mai târziu au beneficiat şi de faptul că CTP a prelungit circulaţia autobuzelor duminică seara cu încă o oră, până la 23.30.

Fără a avea încă o estimare oficială din partea organizatorilor a numărului total de participanţi, neoficial se vorbeşte despre o participare de cel puţin 10.000 de persoane în toate cele trei zile ale Rocanotherworld la ambele zone de desfăşurare, atât la pârtie de ski din Copou, cât şi la Galeria Genesis, din zona Moldomobila.

La fel ca anul trecut, cei care l-au cunoscut pe Ioan Dan Niculescu (Roca) au venit la festival însoţiţi de prietenii lor, unde s-au bucurat şi au împărtăşit din valorile şi pasiunile lui Roca – muzica, gastronomia şi arta.

În zona Genesis a avut loc şi ediţia a IV-a a Gathering, unde zeci de artişti murali au venit pentru a mai da viaţă galeriei care a devenit fosta zonă abandonată de hale de la Moldomobila, iar toate fondurile strânse în cadrul festivalului s-au dus către Teatrul Fix, cel mai mare teatru independent din Iaşi, care îşi propune anul acesta să cumpere o sonorizare pentru hala pe care o ocupă în aceeaşi zonă şi să reuşească să încălzească cât mai multe spaţii.

Lumea a ales în continuare să vină la festival, în ciuda unei promovări mai slabe decât anul trecut, iar formaţiile care au venit anul acesta au ales, la rândul lor, să sprijine iniţiativa cântând gratuit. La Galeriile Genesis au fost două zile de muzică electro şi o scenă pentru muzică acustică, în timp ce la pârtie au cântat formaţii predominant rock, nume precum – Coma, Domino, Eyedrops, Jurjak, Les Elephants Bizarres, Moonlight Breakfast, Nava Mamă, Toulouse Lautrec sau Urma.

Ioan Dan Niculescu a fost unul dintre cei mai buni creatori din Iaşi, care s-a stins din viaţă în 2016 în urma unui accident de maşină.

Roca, cum îi spuneau prietenii, este cunoscut ca fiind coordonatorul campaniei din online a lui Klaus Iohannis la cursa pentru prezidenţialele din 2014, fondatorul companiei Argo, de branding şi design premiată la nivel naţional, a creat şi primul brand de sos iute premium din România, „Doamne Fereşte“, după experienţa sa culturală şi culinară din Thailanda, şi a salvat vieţile a sute de câini comunitari prin proiectul „Ai cumva o păturică?“, acţiune care a ajuns să fie cel mai mare eveniment caritabil din România pentru animalele abandonate.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii