Români aleși în străinătate: primari, viceprimari, consilieri

marți, 06 octombrie 2020, 12:51
1 MIN
 Români aleși în străinătate: primari, viceprimari, consilieri

Un cetățean german a ajuns primarul Timișoarei, dar și o timișoreancă, Ramona Pop, este viceprimar al Berlinului din 2016. Tot în Germania, alți doi români sunt primari în Gorlitz și Ivenack. Un alt român este primarul unui oraș din Spania. Iar consilieri români sunt mulți.

Românca Ramona Pop (42 de ani), reprezentanta Partidului Verde din Berlin, a fost aleasă în 8 decembrie 2016 ca „Bürgermeisterin” la Berlin, o funcție echivalentă cu cea de viceprimar. Ramona Pop a intrat în Parlament la 24 de ani, fiind cea mai tânără membră de atunci. Ea s-a născut la Timișoara în anul 1977 și a emigrat în Germania, împreună cu familia ei, în 1988.

Octavian Ursu a fost ales primar-general al orașului Görlitz cu 55,1 la sută din totalul voturilor exprimatela alegerile din iunie 2019. Octavian Ursu s-a născut la București, a absolvit Conservatorul și a venit în Germania în 1990 ca solist-instrumentist (trompetă) la Neue Lausitzer Philharmonie din Görlitz.

Ștefan Guzu (52 de ani) s-a născut în judeţul Bistriţa-Năsăud, în comuna Poiana-Ilvei. În 1996 a emigrat în Germania unde s-a angajat ca polițist.

Aurel Truță (44 de ani) originar din Alba Iulia este la al doilea mandat de primar al localității Páramo de Boedo. Truță a plecat din România în urmă cu 21 de ani iar de 13 ani este stabilit cu familia în Páramo de Boedo.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii