Advertorial

România a ratat promovarea în Grupa I din Zona Europa-Africa a Cupei Davis

miercuri, 19 septembrie 2018, 15:24
2 MIN
 România a ratat promovarea în Grupa I din Zona Europa-Africa a Cupei Davis

Veteranul echipei de Cupă Davis a României, Adrian Ungur, a pierdut meciul decisiv din barajul de promovare în Grupa I Euroafricana a Cupei Davis.

Românul, care a jucat foarte rar meciuri în zile consecutive în acest sezon, a fost învins în partidă decisivă de Kamil Majchrzak (188 ATP), scor 3-6, 2-6. Confruntarea a putut fi urmărită pe Telekom Sport și pe platforma de streaming live Unibet TV.

România a început bine confruntarea cu Polonia, Marius Copil (81 ATP) reușind să se impună în meciul cu Majchrzak cu scorul de 6-2, 6-4. În cel de-al doilea meci, Ungur a fost învins de Hubert Hurkacz (95 ATP) cu 6-7 (3), 5-7 și cele două echipe terminau prima zi la egalitate. Tecau și Mergea au câștigat întâlnirea de dublu jucată cu perechea Lukasz Kubot/Marcin Matkowski după trei seturi, 7-5, 4-6, 6-3. Reprezentanții noștri au pierdut ultimele două întâlniri de simplu, iar polonezii au reușit promovarea.

Lotul României pentru această întâlnire a fost format din Adrian Ungur, Marius Copil, Horia Tecau, Florin Mergea și Bogdan Ionuț Apostol, iar căpitan nejucător a fost Gabriel Trifu.

În conferința de presă de la finalul întâlnirii, Adrian Ungur (33 de ani) și-a anunțat retragerea din echipă de Cupă Davis a României, urmând că după Challenger-ul de la Sibiu, acesta să își încheie carieră sportivă. Pentru România, Ungur a jucat în 26 de partide din care a câștigat 12.

,,N-am reușit să câștig acest meci, care a fost ultimul al meu în Cupa Davis. Am avut o grămadă de șanse să fac break-uri, mai ales în primul set, dar nu le-am fructificat.  A fost ceva senzațional pentru mine să îmi reprezint țara. Au trecut deja opt-nouă ani și îmi amintesc că totdeauna abia așteptăm să vina meciurile de Cupa Davis. Îmi pare rău că s-a terminat, dar după o vârstă trebuie să ne dăm deoparte. Le mulțumesc colegilor, căpitanului Gabriel Trifu și sper că cei care vor veni din urmă să se ridice si ei. Ultimul turneu din carieră va fi challengerul de la Sibiu, fizicul nu mă mai susține și, chiar dacă am fi câștigat astăzi, nu mi-aș fi schimbat decizia, care e luată cu mult timp în urmă", a declarat acesta pentru news.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii