Rusia a finalizat regruparea trupelor pentru a lansa ofensiva în est

luni, 18 aprilie 2022, 20:25
2 MIN
 Rusia a finalizat regruparea trupelor pentru a lansa ofensiva în est

Războiul din Ucraina continuă cu atacuri în Harkov, Kiev și Mariupol. Orașul-port de la Marea Azov se mai bazează doar pe militarii baricadați în combinatul de oțel, care au refuzat să se predea, așa cum au cerut trupele ruse care controlează orașul. În uzină s-ar află între 2.000 și 2.500 de militari și voluntari, dar și mulți civili – majoritatea copii. Aceștia din urmă s-ar fi refugiat acolo, unde speră să fie la adăpost de bombardamentele care le-au distrus orașul, anunță poliția din Mariupol. Armata Moscovei atacă fără oprire Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, în care populația majoritară este de etnie rusă. Guvernatorul din Lugansk a cerut oamenilor să plece urgent din zonă.

 O statuie lui Lenin pare să fi fost repusă pe soclu în orașul-port Henicesk, de lângă Herson, ocupat de trupele ruse. Statuia fusese tăiată deasupra genunchilor în urmă cu câțiva ani. Nu este clar cine a repus statuia pe soclu, deși un activist al opoziției din Belarus sugerează că ar fi opera trupelor ruse.

Este o mișcare bizară din moment ce Vladimir Putin l-a învinuit pe Lenin pentru crearea Ucrainei, spune jurnalistul The Guardian Luke Harding.

Forțele ruse au finalizat regruparea trupelor pentru a lansa o ofensivă în estul Ucrainei, a declarat luni un purtător de cuvânt al ministerului ucrainean al Apărării.

„Întărirea grupului ofensiv are loc datorită transferului de unități rusești suplimentare. Cele mai intense lupte au loc în regiunile Slobozhansky și Donețk”, a declarat colonelul Alexandr Motuzianik. în cadrul unei conferințe de presă.

„(Rusia) se pregătește pentru o ofensivă în estul Ucrainei pentru a stabili controlul deplin asupra teritoriului regiunilor Donețk și Lugansk și pentru a asigura stabilitatea” coridorului terestru cu Crimena, a spus Motuzianik.

El a adăugat că forțele ucrainene au preluat mai multe localități de la forțele ruse din jurul orașului Izium din regiunea Harkov.

Purtătorul de cuvânt a spus că orașul Izium și zonele învecinate sunt locurile cu cea mai mare concentrație de unități rusești.

„Din acea locație vor încerca să dezvolte o ofensivă spre est”, a mai spus acesta.

Aflați amănunte de pe digi24.ro.

Comentarii