Rusia ne-a liniştit la handbal

luni, 09 decembrie 2019, 02:43
2 MIN
 Rusia ne-a liniştit la handbal

 

După înfrângerea cu 18-27 tricolorele au pierdut şansa teoretică la medalii mondiale din Japonia şi speră să obţină calificarea la un turneu preolimpic

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, duminică, de reprezentativa Rusiei, cu scorul de 18-27 (10-10), în primul meci din grupa principală II, la Campionatul Mondial din Japonia. Tricolorele rămân cu 0 puncte în grupă şi pierd orice şansă în drumul spre medalii, în schimb au şanse mari de a prinde un loc în turneele preolimpice. România a ţinut ritmul timp de 41 de minute (15-15), cu o apărare puternică şi faze cursive în atac, însă apoi a venit căderea. Tricolorele au marcat un singur gol până în minutul 54 (scor 16-25), iar tactica folosită cu şapte jucătoare în atac şi poarta goală a fost falimentară în disputa cu campioana olimpică en-titre, Rusia (portarul Sedoikina a înscris de trei ori). Pentru România au înscris Cristina Neagu 5 goluri,Gabriela Perianu 2, Lorena Ostase 2, Laura Pristăviţa 2, Sonia Seraficeanu 2,Patricia Vizitiu 1, Crina Pintea 1, Anca Polocoşer 1, Cristina Florică 1 şi portarul Denisa Dedu 1, iar de la Rusia s-au remarcat Viahireva şi Bobrovnikova, câte cinci reuşite.

Antrenorul naţionalei de handbal feminin a României, Tomas Ryde, a declarat la finalul partidei cu Rusia, pierdută cu scorul de 18-27, că nivelul arbitrajului „s-a schimbat” în repriza a doua: „Felicitări Rusiei şi antrenorului Martin Ambros. Au câştigat şi nu există niciun dubiu în privinţa victoriei. Au avut mai multă energie. Am jucat foarte bine în faţa Annei Sen şi a Viakirevei în prima repriză. Nu am jucat foarte bine în atac, dar a fost 10-10 şi aveam ceva speranţe că vom reuşi. Mi s-a părut că s-a schimbat nivelul arbitrajul în a doua repriză, au fost câteva situaţii în care nu s-au descurcat deloc, trebuie să o spun. Jucătoarele au şi ele problemele lor, am şi eu probleme cu felul în care antrenez, dar când un joc se schimbă aşa cum s-a întâmplat astăzi, nu este ok deloc”, a spus Ryde în conferinţa de presă de la finalul partidei.

În aceste condiţii, meciul de marţi, cu Suedia (ora 13:30), care a remizat ieri cu Spania, poate asigura prezenţa la unul dintre turneele preolimpice. Rezultatele primei etape din grupele principale:

I: Serbia – Coreea de Sud 36-33; 2. Germania – Olanda 25-23; Norvegia – Danemarca 22-19. Clasament: 1.Germania – 5 p; 2. Olanda – 4 p; 3.Norvegia – 4 p; 4.Coreea de Sud – 2 p; 5.Serbia – 2 p; 6.Danemarca – 1 p.

II:Rusia – România 28-19; Muntenegru – Japonia 30-26; Spania – Suedia 28-28. Clasament: 1.Rusia – 6 p; 2.Spania – 5 p; 3. Muntenegru – 4 p; 4. Suedia – 3 p; 5.Japonia – 0 p; 6. România – 0 p.

 

Comentarii