S-a dus cu coasa la bar. Amintirile despre tatăl său au făcut prăpăd: s-a lăsat cu puşcărie

marți, 10 ianuarie 2023, 02:50
2 MIN
 S-a dus cu coasa la bar. Amintirile despre tatăl său au făcut prăpăd: s-a lăsat cu puşcărie

Ieşit cu coasa în apropierea unui bar din sat, un ieşean din Măcăreşti şi-a amintit că tatăl său avusese un conflict cu crâşmarul. L-a atacat pe acesta prin surprindere, lovindu-l cu sălbăticie până ce au intervenit oamenii aflaţi în apropiere. Cercetat iniţial pentru tentativă la omor, agresorul a fost condamnat doar pentru lovire sau alte violenţe, dar va ajunge după gratii.

 

Incidentul s-a petrecut în seara zilei de 10 iunie 2020. În jurul orei 21.30, Lucian B. a mers la barul administrat de soţia sa pentru a-şi înlocui cumnata în spatele tejghelei. După câteva minute, Lucian B. a ieşit în faţa barului, pe terasă, pentru a-şi consulta telefonul. În apropierea magazinului-mixt locuia Florin Popovici, aflat în acel moment pe drum, cosind iarba. Văzându-l pe Lucian B., Popovici l-a atacat, lovindu-l în cap cu un par.

Bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa şi a căzut la pământ, iar Popovici a sărit peste el, lovindu-l cu pumnii şi picioarele. Lucian B. a fost salvat de localnicii aflaţi prin preajmă, care au reuşit să-l îndepărteze pe agresor. Deşi lovit destul de serios, Lucian B. a refuzat în primă instanţă să meargă la spital. A preferat să rămână acasă peste noapte, pentru a fi în preajma familiei, mai ales că Popovici continua să se manifeste agresiv.

Audiat ca suspect, Popovici a afirmat că dimpotrivă, Lucian B. iniţiase scandalul, insultându-l şi înjurându-l. Popovici doar îl lovise de câteva ori cu pumnul, fără ca Lucian B. să-şi fi pierdut cunoştinţa. Declaraţiile sale au fost contrazise însă de martorii oculari, printre care s-a aflat şi unul dintre prietenii săi. Aceştia au declarat la unison că agresorul nu fusese provocat în niciun fel.

„Instanţa are în vedere că acţiunile agresive ale inculpatului au avut o intensitate deosebită, şi nu au fost provocate în vreun fel de comportamentul persoanei vătămate. Intensitatea ridicată a loviturilor rezultă din faptul că s-a folosit un obiect contondent, respectiv un par, cu care inculpatul l-a lovit pe vătămat în zona capului, consecinţele acestui act putând fi mult mai grave.

De altfel, fapta a fost cercetată iniţial ca tentativă de omor, însă s-a dispus schimbarea încadrării juridice în etapa urmăririi penale”, au reţinut magistraţii Judecătoriei Răducăneni. Aceştia au apreciat că Popovici nu a părut nicio clipă conştient de gravitatea faptei sale, motiv pentru care au decis condamnarea lui la 1 an şi 6 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenţie. Judecătorii au stabilit şi plata unei sume de 20.000 lei ca daune morale şi a încă 1.000 lei ca daune materiale, aferente perioadei în care victima nu a putut munci. Pronunţată vineri, sentinţa poate fi atacată cu apel. 

 

 

Comentarii