S-a dus cu maşina după băutură singurul care era treaz: din păcate, nu avea permis

luni, 08 noiembrie 2021, 02:50
2 MIN
 S-a dus cu maşina după băutură singurul care era treaz: din păcate, nu avea permis

Plecat de Crăciun cu maşina să mai aducă băutură, un ieşean a fost oprit de poliţişti care l-au trimis în faţa procurorilor, de unde a ajuns în sala de judecată. Spre deosebire de alţi şoferi opriţi în cursul sărbătorilor, nu era băut, dar nici nu avea permis. Cosmin Cilof locuieşte în comuna Cotnari, în satul Valea Racului. 

De Crăciun, a mers la o cunoştinţă din satul Făgăt din aceeaşi comună. În jurul orei 23, după şase ore de petrecere, băutura existentă se apropia de sfârşit. Cilof a împrumutat maşina unuia dintre invitaţi, pentru a mai cumpăra băuturi de la staţia Petrom din Scobinţi. A parcurs cei 10 km ai drumului fără vreun incident.

A făcut cumpărăturile şi a pornit-o pe drumul de întoarcere. Abia plecat de la staţia Petrom însă, pe raza satului Zagavia, a fost oprit de poliţişti pe un drum comunal. I s-au cerut actele, iar Cilof nu a putut să spună decât că nu deţine permis de conducere. A fost condus la sediul Poliţiei oraşului Hârlău, unde a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie zero.

Conducerea fără permis se pedepseşte cu închisoare pe un termen de până la 5 ani. Cilof îşi recunoscuse fapta şi nici nu avea antecedente penale, aşa că magistraţii Judecătoriei Hârlău s-au arătat îngăduitori, condamnându-l la doar un an de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. În acest interval, el va trebui să presteze un număr de 70 de zile de muncă în folosul comunităţii la primăria Cotnari sau la şcoala generală din Valea Racului. 

Comentarii