S-a dus la prăvălie după 5 kg de cartofi, dar s-a ales cu un topor în cap exact când să plătească

vineri, 12 noiembrie 2021, 02:50
2 MIN
 S-a dus la prăvălie după 5 kg de cartofi, dar s-a ales cu un topor în cap exact când să plătească

Plecat să cumpere cartofi, un ieşean din Scânteia era să ajungă în mormânt, fiind atacat de un consătean cu securea. Până la urmă, amândoi au avut noroc. G.C. a scăpat cu viaţă, iar Ionel Zolotovici s-a ales doar cu o pedeapsă cu suspendare. G.C. intenţiona să cumpere 5 kg de cartofi, scop în care s-a deplasat la magazinul sătesc din Boroseşti. 

Pe când vânzătoarea îi întindea sacoşa cu marfa, din spate s-a apropiat Zolotovici. Fără a-i adresa vreun cuvânt, el i-a aplicat în cap o lovitură cu muchia unei securi. G.C. s-a clătinat, simţind o ameţeală puternică, dar nu a căzut. Împleticindu-se şi sângerând, s-a îndreptat spre casă, unde avea să fie găsit de poliţişti. Vânzătoarea l-a anunţat pe patron de cele întâmplate, iar acesta a anunţat autorităţile. Motivele gestului făcut de Zolotovici nu au fost lămurite, explicaţia putând fi un conflict mai vechi.

Audiată, vânzătoarea a declarat ulterior că l-ar fi auzit pe Zolotovici spunând înainte de a lovi: „Erai tare când aveai furca la tine!”. G.C. a avut nevoie de mai puţin de trei săptămâni de îngrijiri medicale, motiv pentru care Zolotovici nu a fost judecat pentru tentativă de omor, ci doar pentru lovire sau alte violenţe. Procesul s-a desfăşurat în lipsa inculpatului, acesta fiind plecat la muncă în Germania. Contactat telefonic, el a declarat că vrea să se împace cu G.C., întrucât sunt rude de gradul II.

Printr-o declaraţie autentică depusă la dosar, Zolotovici şi-a recunosut fapta. Ca urmare, el a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei la un an de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. În afara cheltuielilor de spitalizare a lui G.C., el va trebui să-i achite acestuia şi suma de 9.000 de lei, reprezentând daune morale şi materiale. G.C. a contestat sentinţa, Curtea de Apel urmând să analizeze dosarul în ianuarie anul viitor.

Comentarii