S-a trezit în casă cu un hoţ cu un cuţit în mână care intrase prin balcon

luni, 10 ianuarie 2022, 02:58
2 MIN
 S-a trezit în casă cu un hoţ cu un cuţit în mână care intrase prin balcon

Surprins pe când abia intrase la furat într-un apartament, hoţul nu a vrut să fugă chiar cu mâna goală. A înşfăcat un rucsac şi a fugit pe unde intrase.

Faptele s-au petrecut în seara zilei de 9 iulie 2020. În jurul orei 18.30, C.R. abia se întorsese acasă, în apartamentul în care locuia cu doi colegi de serviciu. A auzit uşa balconului deschizându-se, dar nu şi-a făcut griji. Uşa era amenajată pentru accesul în locuinţă din exterior, iar la acea oră urmau să se întoarcă acasă şi colegii. Întorcând însă privirea spre holul apartamentului, a văzut în faţa uşii de la baie un bărbat necunoscut, cu un cuţit în mână. A strigat la el, moment în care hoţul a fugit, nu înainte de a sustrage de pe o masă un rucsac gol.

În aceeaşi zi, Ionel Dumitriu mai săvârşise trei infracţiuni asemănătoare ca mod de operare, ultima la o farmacie din Podu Roş. Cu ajutorul imaginilor surprinse de camera video a farmaciei, hoţul a fost identificat, fiind reţinut patru zile mai târziu. Avea încă asupra sa rucsacul furat.

Tânărul de 30 de ani a fost trimis în judecată pentru tâlhărie calificată. De altfel, acesta nu se afla la prima întâlnire cu Codul Penal. În 2017 fusese condamnat pentru mai multe furturi, fiind eliberat condiţionat la începutul lunii iunie 2020. Cele patru infracţiuni comise pe 9 iulie au fost judecate în două dosare separate. Pentru o tâlhărie calificată şi două tentative a fost condamnat la 5 ani şi 8 luni de detenţie. Rucsacul furat i-a mai adus o pedeapsă de 4 ani de închisoare, Ionel Dumitriu urmând să execute o pedeapsă finală rezultantă de 7 ani de detenţie. Sentinţa stabilită de magistraţii Judecătoriei a fost atacată de Dumitriu în faţa Curţii de Apel. Procesul urmează să reînceapă pe 1 martie.

Comentarii