Samuraiul zburător

marți, 04 ianuarie 2022, 02:43
2 MIN
 Samuraiul zburător

 

Ryoyu Kobayashi a câştigat primele două etape ale Turneului celor Patru Trambuline şi visează la al doilea Mare Şlem

 

Japonezul Ryoyu Kobayashi, deja câştigător al primei etape de a Turneului celor Patru Trambuline, etapă desfăşurată „anul trecut” la Oberstdorf, a biruit şi în cea de-a doua etapă, germană, de la Garmisch-Partenkirchen. Dacă în prima etapă niponul, câştigător al Vulturului de Aur în 2019 s-a războit cu suedezul Robert Johansson (zis „Comandorul vântului”) şi cu revelaţia sezonului,slovenul Lovre Kos, la Garmisch, Kobayashi a avut de furcă cu germanul Marcus Eisenbichler, care a câştigat şi sesiunea de calificări. În prima manşă, Ryoyu a sărit cu doi metri mai mult decât germanul (143 m), iar în manşa secundă „Eisi” a riscat mult şi a reuşit cea mai lungă săritură (143, 5m), riscând stilul, capitol în care asiaticul este net superior. La ultima evoluţie, Ryoyu a reuşit o săritură de siguranţă: a coborât bara de start pentru a câştiga la corecţie, a fost mai atent la stil şi telemark şi a reuşit 0.2 puncte la final în faţa lui Markus(deşi a sărit cu 8 metri mai puţin), trecându-şi în cont a doua victorie din Turneu,

Astfel, Ryoyu Kobayashi rămâne mare favorit în luptă şi ar putea intra în istoria ski-jumping-ului dacă va repeta isprava din 2019: primul săritor care ar reuşi două Mari Şlemuri (victorii în toate cele patru etape).

Ieri, au avut loc calificările pentru a treia etapă,la Innsbruck, şi protagoniştii au fost aceiaşi: În condiţii atmosferice proaste, cu vânt schimbător, sărituri întârziate, schimbări de bare de start, Ryoyu a avut nervii mai tari şi l-a devansat peMarkus Eisenbichler cu doar două zecimi (291,2 la 291) după cele două sărituri. Astăzi au loc cele două manşe ale finalei, cu începere de la ora 14:30.Înaintea concursului, japonezul, în vârstă de 25 de ani, conduce în clasamentul general al Turneului cu 13,2 puncte în faţa norvegianului Marius Lindvik şi cu 17,7 puncte în faţa slovenului Lovro Kos.

 

Comentarii