Săptămână încărcată în Arhiepiscopia Iaşilor: ierarhii au întâlniri aproape zilnic

marți, 10 mai 2022, 01:56
2 MIN
 Săptămână încărcată în Arhiepiscopia Iaşilor: ierarhii au întâlniri aproape zilnic

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei anunţă o multitudine de evenimente care vor avea loc în Arhiepiscopia Iaşilor în această săptămână şi care vor include participarea celor mai importanţi ierarhi ai bisericii din capitala Moldovei.

Ierarhii au început deja să lucreze de duminică: IPS Teofan a oficiat Sfânta Liturghie şi a sfinţit un paraclis, o casă socială şi un loc pentru biserică în comuna Comarna, judeţul Iaşi, iar Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Vlădiceni cu ocazia hramului mănăstirii.

Ieri, Şcoala Doctorală a Facultăţii de Teologie Ortodoxă a deschis simpozionul internaţional dedicat studiilor teologice doctorale, care se va încheia astăzi, având tema principală „De la lumina rugăciunii la teologia luminii”. Tot ieri, PS Nichifor Botoşăneanul a participat la întâlnirea preoţilor din Protopopiatul Botoşani, unde subiectul principal a fost rugăciunea în viaţa preotului.

Astăzi, la Mănăstirea Văratec, va avea loc Sinaxa monahală mitropolitană, un eveniment la care participă stareţii şi stareţele din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

Miercuri, de la ora 10.00, la Muzeul Mitropolitan din Iaşi are loc etapa eparhială a Concursului naţional catehetic de la ora 10.00, participând câştigătorii etapei anterioare a competiţiei. În aceeaşi zi, IPS Teofan va conduce şedinţa săptămânală a Permanenţei Consiliului Eparhial din Iaşi, urmând a participa ulterior de la ora 17.00 la ceremonia de deschidere a Simpozionului Stăniloae, alături de pr. Ion Vicovan, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Iaşi, şi prof.dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.

Zilnic vor avea loc întâlniri în bisericile din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor, dar următorul eveniment cu încărcătură care va beneficia de participarea unui înalt ierarhi va fi sfinţirea ansamblului cimitir din comuna Vlăsineşti, judeţul Botoşani. La eveniment va lua parte PS Nichifor Botoşăneanul.

Comentarii