Săptămâna viitoare, prima premieră din acest an la Operă

vineri, 17 martie 2023, 02:50
1 MIN
 Săptămâna viitoare, prima premieră din acest an la Operă

Prima premieră a anului 2023 la Opera Naţională din Iaşi va fi „Il trovatore”de Giuseppe Verdi. Aceasta va putea fi urmărită în dublă reprezentaţie, cu distribuţii diferite, pe 25 şi 26 martie. Conducerea muzicală a spectacolelor în care vor evolua invitaţi speciali, soliştii, Corul, Baletul şi Orchestra Operei Iaşi, va fi asigurată de maestrul David Crescenzi. Ultima premieră pe scena instituţiei ieşene a fost în urmă cu patru decenii.

„Il trovatore” este o operă în patru acte compusă de Giuseppe Verdi pe un libret de Salvatore Cammarano, scris după tragedia „El trovator”, de Anton Garcia Gutiérrez, care a avut premiera mondială pe 19 ianuarie 1853, la Teatro Apollo din Roma.

„Pentru a completa trilogia populară verdiană, RigolettoIl TrovatoreLa Traviata, era nevoie să vadă din nou luminile rampei Il Trovatore, care a avut ultima premieră pe scena instituţiei noastre în urmă cu patru decenii. În premiera din acest an, regizorul italian Matteo Mazzoni şi colaboratorii lui au păstrat patina gotică la costume şi decoruri, dar au adus un aer special, proaspăt, spectacolului. Sunt absolut convins că toate eforturile depuse de întreg colectivul teatrului liric ieşean, care a lucrat intens pentru acest eveniment, vor avea ca rezultat noi reprezentaţii memorabile”, a declarat managerul interimar al Operei Naţionale Române din Iaşi, Andrei Fermeşanu.

Reprezentaţiile de pe 25 şi 26 martie se vor juca cu casa închisă, biletele de intrare epuizându-se la puţin timp de la punerea lor în vânzare. Însă, cei care nu au reuşit să-şi procure tichete de intrare vor putea asculta evenimentul de pe 25 martie în direct, pe o nouă frecvenţă Radio România Muzical, care, începând de pe 22 martie, va emite la Iaşi pe 95,4 FM. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii