Scabros – Prima sentinţă în dosarul tânărului pus de tatăl fetei iubite să-i bea urina cu cana

sâmbătă, 25 iunie 2022, 08:58
2 MIN
 Scabros – Prima sentinţă în dosarul tânărului pus de tatăl fetei iubite să-i bea urina cu cana

Magistraţii Judecătoriei au pronunţat prima sentinţă în cazul unui conflict dintr-un cuplu de adolesecenţi care a degenerat dincolo de limita penalului. Fata vinovată a primit doar o pedeapsă simbolică, judecătorii luând în calcul faptul că la data incidentului nu avea nici 15 ani.

 

În octombrie 2018, între I.B. şi Gabriela Cantonistru a izbucnit un conflict. Fata l-a pălmuit pe tânăr, iar acesta a răspuns cu aceeaşi monedă. După câteva zile, pe când I.B. se afla într-o sală de jocuri din Podu Roş, a fost abordat de tatăl vitreg al fetei, care l-a chemat la el acasă pentru a-i da nişte haine aduse din străinătate. Băiatul şi-a dat seama că bărbatul urmărea alt scop, dar l-a urmat, pentru a nu-l enerva. Ajunşi în locuinţa lui Petru Pascu, acesta a încuiat uşa, apoi i-a reproşat lui I.B. conflictul avut cu fiica sa şi a început să-l lovească cu palmele peste cap. Apoi, în scenă a intrat şi Gabriela Cantonistru, care l-a lovit şi ea pe tânăr.

„Violenţele asupra persoanei vătămate au continuat. Inculpata îl loveşte cu palma dreaptă peste faţă, după care încearcă sa îl mai lovească de mai multe ori, dar persoana vătămată se fereşte şi evită două dintre lovituri şi imediat este lovit din nou peste cap de două ori cu palma de către aceasta. La un moment dat, numitul Pascu Petru i se adresează persoanei vătămate spunându-i «Ţi-am dat să mănânci, ai stat la noi în casă», după care inculpata apare în cadru cu o cană în mână, ce conţine un lichid, şi îi spune persoanei vătămate: «Nu prea am pişat în mine, că m-am pişat oleacă mai înainte. Îl bei! Ia-l! Uăi, îl bei!», moment în care persoana vătămată ia cana şi gustă din acea substanţă, iar persoanele din jur încep să râdă în timp ce numitul Pascu Petru aclama: «Înghite, înghite! Futu-ţi morţii mă-tii, pişăt»„, au consemnat ulterior poliţiştii. După încă nişte lovituri, băiatul a fost lăsat să plece. Scena a fost filmată de agresori şi postată ulterior pe Facebook. De la acea filmare, s-au sesizat din oficiu şi poliţiştii. Până la momentul sesizării, filmul fusese vizionat de 9.200 de ori şi redistribuit de 196 de ori.

Fata a fost trimisă în judecată pentru lovire sau alte violenţe. Magistraţii Judecătoriei au reţinut supunerea victimei la tratamente degradante ca circumstanţă agravantă, dar şi vârsta de doar 14 ani şi 7 luni a fetei la momentul incidentului ori faptul că între timp aceasta a devenit mama a trei copii. Pedeapsa stabilită în sarcina Gabrielei Cantonistru a fost simbolică, respectiv asistarea zilnică pe o durată de 6 luni. 

Comentarii