Scandal în USR. Mâna de fier a lui Chichirău contorsionează partidul

sâmbătă, 30 noiembrie 2019, 02:58
3 MIN
 Scandal în USR. Mâna de fier a lui Chichirău contorsionează partidul

Filiala locală a trecut printr-o noapte de foc după o şedinţă furtunoasă, alaltăseară. Deputatul Cosette Chichirău, în conflict deschis cu o parte a subordonaţilor! Cum s-a terminat totul?

Filiala Locală USR Iaşi a fost zguduită joi seara de un scandal în urma căruia a ajuns să se ceară demisia pe grupurile interne ale partidului a întregului Birou Local din Iaşi. În urma unei şedinţe ţinute joi seara s-a luat decizia excluderii unor membri care au criticat-o în trecut în special pe Cosette Chiricău, preşedintele filalei judeţene a partidului.

Mădălina Popescu Petrea, cea care a ieşit acum câteva luni cu o scrisoare deschisă în care a criticat-o pe Cosette Chichirău, acuzând-o de ipocrizie, de faptul că nu asigură o conducere transparentă a filialei locale şi de lipsă de solidaritate, a fost exclusă. Scrisoarea respectivă a fost publicată pe grupul intern de Facebook al USR – „Poiana lui Iocan“, iar Chichirău a comentat pentru presa locală că e alcătuită integral din minciuni care au fost promovate de PNL şi de ziare de scandal. Alături de Mădălina Popescu Petrea a fost exclusă şi Diana Trenchea, proaspăt intrată în partid, iar Adina Popa şi Dana Lungu, soţia senatorului USR Dan Lungu, cele care au criticat deciziile de conducere ale lui Cosette Chichirău în trecut pe grupurile interne de comunicare ale USR Iaşi şi în Poiana lui Iocan, grupul naţional al partidului, au fost suspendate pentru şase luni.

Una dintre problemele reclamate de cele patru este că nu li s-a dat dreptul să se apere de această decizie, fiind luată în absenţa lor, nu li s-a comunicat nici articolul din statut pe care l-au încălcat, iar singurele probe aduse au fost mesajele publicate de acestea. Mai mult, li s-a cerut ca ele însele să vină să explice motivele excluderii.

„Conform statutului, aveţi la dispoziţie 15 de zile pentru a oferi o explicaţie cu privire la motivul excluderii şi contactarea organelor abilitate, iar lipsa de răspuns la acest e-mail poate fi interpretată ca o aprobare tacită a excluderii“, se precizează în mesajul primit de cele patru, intrat în posesia „Ziarului de Iaşi“.

Peste noapte s-a schimbat modificarea

Cazul a fost dezbătut pe grupul intern al USR până aproape de ora 1.30, când Biroul Local a dat înapoi şi a precizat că va organiza o serie de audieri săptămâna viitoare şi că pedepsele acordate în primă fază vor fi anulate.

„Biroul Local Iaşi anulează şi reia analiza deciziilor de excludere şi suspendare şi programează audieri în următoarea săptămână. Probele şi argumentele Biroului Local şi ale membrilor care au depus plângeri vor fi prezentate în minuta şedinţei. Deciziile finale ale Biroului Local, format din Filip Havârneanu, Ana Raluca Roşu, Felix Fiscutean, Codrin Dănilă, Liviu Rusu, Ionuţ Anastasiei, Andrei Popescu, Daniel Dîscă şi Eugen Neagu vor fi luate după parcurgerea procesului de audieri“, se precizează într-un al mesaj transmis de către Biroul Local al USR Iaşi.

În urma acestor bâlbe, mai mulţi membri USR de la nivel naţional au cerut demisia întregului Birou Local, motiv pentru care certurile s-au prelungit şi pe parcursul zilei de ieri. Cum ieri era programat un Birou Naţional, subiectul a intrat pe ordinea de zi în mod extraordinar, iar reprezentanţii BN-ului au decis că cele patru cazuri nu vor mai fi judecate la nivel local, ci vor intra în atenţia Biroului Naţional.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii