Scenariu şoc în politichia de Bahlui: o rocadă între fostul şi actualul. Cine şi ce ar câştiga?

miercuri, 24 mai 2023, 01:50
3 MIN
 Scenariu şoc în politichia de Bahlui: o rocadă între fostul şi actualul. Cine şi ce ar câştiga?

Unul din scenariile de care se vorbeşte pe la colţuri în partidoiul ieşean, nu ştim dacă de ăia din frunte sau din eşalonul doi, care ar avea de tras niscai foloase din asta, ar fi o viitoare posibilă rocadă, zice-se, între nea Măricel şi prifectul Bogdănel, ultimul nou şef de filială. 

Mutarea, deşi pare total absurdă, zic unii că ar avea logica ei, în cazul în care ar fi să se implementeze, cu voie sau nevoie de la Bucureşti. Aşadar, rocada asta i-ar putea da o mână mai liberă la atacuri politice lui Bogdănel, libertate de care junele politician are nevoie dacă va fi ca el să fie cel aruncat în lupta pentru Premărie anul viitor, cum se aude. Căci, în postura actuală de prifect, această libertate (deşi nu prea s-a văzut în cazul lui) e olecuţă cam îngrădită, căci trebuie măcar să mimeze imparţialitatea politică. Plus că ieşirea la rampă cu atacuri i-ar aduce un plus de notorietate, prifectul nefiind o funcţie prea expusă. De ce ar reveni însă nea Măricel în casa cu pătrate, pe post de prifect.

Aceleaşi guri rele zic că şi aici ar fi o logică: nea Măricel are notorietate, deci la el problema este alta: prezenţa la Iaşi, în judeţ. Căci pentru el zice-se, sau cel puţin aşa le place să creadă celor din preajma lui, se pregăteşte o posibilă candidatură la şefia Cejăului, anul viitor, şi deci are nevoie să fie un an zi de zi aici la Iaşi, în judeţ. Mda, logică ar fi în rocada asta: altceva am zice noi că lipseşte. Anume, acceptul adversarilor lor politici din interior, despre care auzim că de la o zi la alta devin tot mai influenţi…

 

Iată încă două variante de rezervă, ca să fie acolo!

 

O altă variantă pentru nea Măricel, care s-a auzit după mazilire, ar fi fost aceea că a fost momit, ca să îşi dea demisia, cu o funcţie în viitorul guvern Ciolacu. Una de secretar de stat, evident, că nu are Iaşul, cu aşa conducători, faţă pentru ministru plin. Şi, în sfârşit, o a treia variantă pe care am mai auzit-o este cea după care amicul şi fostul protector în partid al lui nea Măricel, Ionel “Ciorăpel” de la Neamţ, ar fi început să ciripească de după gratii, inclusiv despre spitalul mobil de la Iaşi, iar şefii lor cred că asta va aduce noi probleme de imagine, cât de curând, pentru partidoi. Acuma, dragilor, poftiţi şi voi: alegeţi ce variantă credeţi şi pariaţi pe ea. De la o ceapă degerată în sus, evident.

 

Una scrută despre greva lungă

 

Că tot circulă prin politichie varianta că greva din educaţie ar fi în concordanţă cu anumiţi politicieni, ştiţi voi din ce parte, că doar au fost mereu amici, iaca ce paşi mişto ne prezintă o amică: «Pasul 1: începe greva din educaţie; Pasul 2: Marcel anunţă că opreşte negocierile pentru formarea noului guvern, din motive de decenţă; Pasul 3: Liberalii nu ştiu ce i-a lovit; Pasul 4: Marcel dă pe surse că nu mai vrea să fie premier dacă nu se rezolvă cu profesorii; în aceeaşi zi, îşi anunţă parlamentarii să se pregătească pentru votul de învestire, săptămâna viitoare; Pasul 5: Liberalii tot n-au aflat ce i-a lovit…» Faini paşi, nu?

 

**** PONT ****

 

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii