Şcoală în şantier între două vacanţe mari

marți, 31 mai 2022, 01:50
1 MIN
 Şcoală în şantier între două vacanţe mari

Contractul de lucrări pentru reabilitarea, modernizarea şi extinderea celor două corpuri de clădire ale Şcolii „Axinte Uricariu” din satul Scânteia, comuna omonimă, a fost atribuit pentru 900 de mii de euro unei firme de construcţii cu sediul în comuna vecină Grajduri. 

Tarca Construct SRL a depus singura ofertă admisibilă din cele două înscrise în procedura lansată în februarie. Proiectul va fi derulat cu bani din obţinuţi de la Ministerul Dezvoltării, fiind inclus iniţial în PNDL2.

Între timp, din cauza creşterii preţurilor materialelor de construcţii, administraţia locală a obţinut dublarea alocării, în cei 6 milioane de lei intrând şi dotările.

Primarul Mihai Darabană ne-a spus că şantierul va începe după examenul de capacitate, astfel încât să fie afectat un singur an şcolar – timp în care elevii vor învăţa inclusiv în sediul Grădiniţei „Axinte Uricariu”, inclusă în acelaşi program de renovare şi abia finalizată.

Şcoala se va afla în şantier timp de 12 luni. Tot în PNDL au fost incluse Şcoala primară din Lunca Rateş şi Grădiniţa cu program normal din Boroseşti, iar Mihai Darabană ne-a precizat că primăria locală a trebuit să aloce din fonduri proprii doar amenajarea grupurilor sanitare în interior.

Comuna Scânteia, este una dintre cele mai mari din judeţ, numărul locuitorilor domiciliaţi aici fiind de aproape 12 mii. 

Comentarii