Scorpia cu nunceak de la Miroslava: scene uluitoare în faţa unui bar, la o bere

joi, 09 iunie 2022, 01:50
2 MIN
 Scorpia cu nunceak de la Miroslava: scene uluitoare în faţa unui bar, la o bere

Decizia de a ieşi la o bere la un bar sătesc l-a costat scump pe un ieşean din Balciu, comuna Miroslava. Acesta a fost bătut crunt de un consătean şi de mama sa. În continuare, agasat de intervenţia administratoarei barului, agresorul a provocat distrugeri localului. Spre deosebire de alte situaţii asemănătoare, magistraţii Judecătoriei s-au orientat spre o pedeapsă cu executare.

 

Incidentul a avut loc în seara zilei de 9 august 2018, când Gică M. bea bere pe terasa unui magazin mixt din satul Miroslava, împreună cu doi prieteni. La un moment dat, de masă s-a apropiat M.T., aflată într-o stare avansată de ebrietate. L-a înjurat pe Gică M., după care a plecat. Femeia s-a întors după puţin timp, însoţită de fiul său, Ionuţ Tîmpescu, şi el în stare de ebrietate, înarmat cu un nunceak. L-a lovit de mai multe ori pe Gică M. cu nunceakul în zona capului şi cu pumnii în zona spatelui. Bărbatul a căzut la pământ, iar Tîmpescu a continuat să-l lovească cu nunceakul, în timp ce mama sa îl lovea cu pumnii şi picioarele.

De teama lui Tîmpescu, cunoscut pentru firea sa violentă, nimeni nu a intervenit, cu excepţia Lenuţei C., administratoarea magazinului. Aceasta a reuşit să-i împingă pe Tîmpescu şi pe mama sa în afara curţii. Nu a trecut însă mult, iar Tîmpescu s-a întors cu un topor în mână şi, din stradă, a început să arunce cu pietre spre magazin, lovind pereţii, tabla de la terasă şi cutia contorului de gaze. Apoi, s-a dezbrăcat parţial de pantaloni, săvârşind acte de exhibiţionism, şi a mai aruncat câteva pietre spre magazin. Judecătorii nu au putut lămuri circumstanţele exacte ale incidentului, Tîmpescu rezumându-se să spună că avusese un conflict pe terasă cu Gică M.

Agresorul nu se afla la prima încălcare a legii, suferind de-a lungul timpului mai multe condamnări. Ultima oară fusese condamnat pentru tâlhărie calificată, fiind liberat condiţionat în 2015, cu 596 de zile înainte de termen. Magistraţii l-au condamnat de această dată la un an de închisoare, cu executarea pedepsei în regim de detenţie. El va trebui să plătească lui Gică M. despăgubiri în valoare de 5.000 de lei, iar Lenuţei C., patroana, 4.000 de lei, cu titlu de daune materiale.

 

 

Comentarii