De Business

Punem punctul pe știi

Scrisoarea trimisă de Teodorovici la S&P în privinţa perspectivei ratingului îl contrazice pe Darius Vâlcov

luni, 04 martie 2019, 13:14
1 MIN
 Scrisoarea trimisă de Teodorovici la S&P în privinţa perspectivei ratingului îl contrazice pe Darius Vâlcov

Faptul că Guvernul s-a panicat de posibilitatea ca Standard&Poor's să schimbe perspectiva de la stabilă, la negativă nu mai e o noutate. După ce Darius Vâlcov a spus că problema este din cauza lui Klaus Ioannis şi bugetul de stat pe 2019, scrisoarea transmisă de către Eugen Teodorovici vorbeşte doar despre OUG 114 şi despre faptul că va fi corectată taxa pe active aplicată băncilor. 

În documentul postat pe Facebook de către deputatul USR, Claudiu Năsui, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, spune că vor fi eliminate din baza de calcul a taxei anumite active, că va fi micşorată şi că va fi eliminată referinţa ROBOR.

Deputatul USR, Claudiu Năsui, spune că ratingul României a scăzut din cauza OUG 114. "Autorităţile mint când spun că ratingul României a scăzut din cauza lipsei bugetului. În faţă ne spun că OUG 114 este actul „cel mai curajos şi îndrăzneţ” pe care a apărut în România după revoluţie. Pe la spate scriu companiei S&P că îşi dau seama că au făcut o prostie şi le promit că vor repara. Companiile de rating, însă, nu funcţionează pe promisiuni, precum politica, ci pe fapte", a spus deputatul USR.

Citiţi materialul integral pe hotnews.ro

Comentarii