Se conturează topul mondial

miercuri, 14 noiembrie 2018, 02:43
2 MIN
 Se conturează topul mondial

 

Înfrângerea lui Federer în primul său meci de la Londra îi asigură lui Nadal poziţia secundă pe 2018, în timp ce Djokovic nu mai poate pierde primul loc

Numărul 1 mondial, Novak Djokovic, l-a învins pe americanul John Isner, scor 6-4, 6-3, la Turneul Campionilor de la Londra. Novak Djokovic s-a impus într-o oră şi 13 minute, într-un meci din grupa “Gustavo Kuerten” În aceeaşi grupă,  germanul Alexander Zverev l-a învins pe croatul Marin Cilic scor 7-6, 7-6.

Ieri, în grupa “Lleyton Hewitt”, japonezul Kei Nishikori, care l-a învins în primul meci pe Roger Federer, a cedat suprinzător meciul disputat cu sud-africanul Kevin Anderson, cu scorul de 0-6, 1-6.  Anderson s-a impus în numai 65 de minute şi i-a produs japonezului una dintre cele mai dure înfrângeri din carieră. Nishikori a reuşit game-ul de onoare la scorul 0-6, 0-5. Japonezul a maipierdut doar o dată cu 1-12, în 2008, în faţa suedezului Robin Söderling la Intrum Stockholm Open, scor 1-6, 0-6. Acest scor sever deschide şanse şi pentru Roger Federer, deşi a pierdut în primul meci.  După ce l-a învins şi pe Dominic Thiem, în prima etapă, scor 6-3, 7-6, Anderson este foarte aproape de calificarea în semifinale, înaintea ultimului meci din grupă, cu Federer.

De altfel, înfrângerea lui Federer, i-a asigurat practic, lui Rafael Nadal, jucătorul care a petrecut 36 de săptămâni în fotoliul de lider mondial în 2018, locul II în topul anual. Ibericul nu participă la Londra, din cauza unei accidentări în zona abdominală, însă, cu 7.480 de puncte strânse din nouă turnee, nu mai poate fi ajuns de elveţian, nici de vreun alt sportiv până la final de an. Novak Djokovic (31 ani) va termina anul pe prima poziţie, urmat de Nadal (32 ani). Pentru al treilea loc pe podiumul de final de sezon se luptă Roger Federer (37 ani) şi germanul Alexander Zverev (21 ani). Pentru Rafael Nadal, nevoit să stea pe tuşă de la US Open încoace, va fi al zecelea sezon competiţional încheiat în Top 2 ATP. De partea cealaltă, Roger Federer continuă să sufere în fazele finale ale sezonului. Anul său a început glorios, cu al 20-lea titlu deGrand Slam al carierei adjudecat la Australian Open. Mai departe, elveţianul a revenit pe prima poziţie ATP, adunând opt săptămâni la şefie, în trei reprize. Campionul din Basel nu a mai reuşit însă, din luna martie, să învingă niciun jucător din Top 10, înfrângerea de duminică, contra lui Nishikori, fiind a cincea consecutivă împotriva membrilor Top 10.

Comentarii