Se întăreşte paza la Aeroport. Gardul din jurul aerogării va fi securizat cu mijloace de supraveghere moderne

sâmbătă, 26 martie 2022, 02:50
1 MIN
 Se întăreşte paza la Aeroport. Gardul din jurul aerogării va fi securizat cu mijloace de supraveghere moderne

Sistemul de protecţie perimetrală al Aeroportului Iaşi va trece iarăşi prin plenul Consiliului Judeţean, la un an după ce aleşii au aprobat valoarea totală şi cea eligibilă. Miercuri, prima dintre ele va fi restabilită la puţin peste 10 milioane de lei (inclusiv TVA), din care 7,17 milioane reprezintă finanţarea asigurată de Fondul European de Dezvoltare Regională (85 la sută din valoarea eligibilă). De la bugetul de stat vor mai veni 1,1 milioane de lei (13 la sută), iar Aeroportul va contribui cu 169 de mii de lei.

În urmă cu un an, printr-o altă hotărâre, valoarea totală a proiectului fusese fixată la 6,58 milioane de lei (cu tot cu TVA). "Având în vedere creşterea preţurilor de referinţă pentru materialele şi echipamentele din cadrul proiectului, dar şi perioada scursă de la momentul întocmirii studiului de fezabilitate şi cel al depunerii cererii de finanţare, s-a procedat la actualizarea Studiului de Fezabilitate", este explicaţia cuprinsă în Raportul de specialitate al proiectului pentru majorarea consistentă a costului.

"În momentul actual nu există niciun fel de sistem electronic de alarmare la efracţie montat de-a lungul gardului perimetral care împrejmuieşte pista de aterizare a aeronavelor", se precizează în proiect. Ar urma să fie achiziţionate şi puse în funcţiune un sistem de televiziune cu circuit închis, cu un server video cu spaţiu de stocare şi software de monitorizare, camere video cu iluminare laser, radare fixe, unităţi de detecţie etc. Durata realizării şi punerii în funcţiune a noului sistem este de 6 luni. 

Comentarii