Şedinţă comună, astăzi, la Iaşi, a aleşilor din România şi din Republica Moldova (UPDATE-FOTO)

vineri, 20 mai 2022, 01:57
1 MIN
 Şedinţă comună, astăzi, la Iaşi, a aleşilor din România şi din Republica Moldova (UPDATE-FOTO)

Membrii Comisiei juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări (condusă de Iulia Scântei), alături de cei ai Comisiei pentru politică externă din Senatul României (preşedinte Titus Corlăţean) se întâlnesc astăzi la Iaşi în şedinţă comună cu omologii lor din Parlamentul Republicii Moldova. Reuniunea va avea loc în Aula Magna „Carmen Sylva” a Universităţii Tehnice. Cele două comisii din legislativul ţării vecine sunt conduse de Olesea Stamate (juridică) şi Doina Gherman (politică externă şi integrare europeană).

Unul dintre subiectele comisiilor juridice reunite va fi dezbaterea din Senatul României pe subiectul unei reprezentări de cel puţin 33 la sută a femeilor în Parlamentul de la Bucureşti. La finalul şedinţei, cele patru comisii vor adopta o declaraţie comună în vederea sprijinirii Republicii Moldova, în demersurile legate de integrarea europeană a acesteia. Ulterior, Comisiile juridice se vor reuni în Sala „Henri Coandă”, de la Palatul Culturii, iar Comisiile pentru politică externă, în Salonul Unirii al Muzeului Unirii, pentru şedinţele proprii.

Reuniunea comisiilor celor două parlamente se înscrie în demersul de colaborare instituţională între România şi Republica Moldova, consacrând voinţa de a apropia cele două foruri legislative din perspectiva dublă a afirmării rădăcinilor identitare comune şi a sprijinului acordat de România integrării în Uniunea Europeană a Republicii Moldova, se arată în nota de informare publicată de Senatul de la Bucureşti.

Comentarii