Sentinţă în cazul politicianului ieşean acuzat de furt. Prins cu 42 de saci plini, în toiul nopţii

marți, 12 iulie 2022, 01:50
2 MIN
 Sentinţă în cazul politicianului ieşean acuzat de furt. Prins cu 42 de saci plini, în toiul nopţii

Consilierul local din Ţigănaşti acuzat de furt va fi judecat în stare de libertate. Magistraţii Tribunalului au decis ieri înlocuirea arestului preventiv cu simplul control judiciar. Judecătorii au apreciat că din evaluarea înprejurărilor în care a fost comisă fapta şi a conduitei lui Ioachim Timofte, controlul judiciar este suficient pentru a a împiedica sustragerea de la judecată sau comiterea vreunei alte infracţiuni.

Ioachim Timofte, consilier local PMP şi liderul filialei locale a acestui partid, este acuzat de procurori că ar fi furat două tone de azotat de amoniu de la societatea Agricola 96 SA din Ţigănaşi. Timofte ar fi pătruns în noaptea de 20/21 iunie în hala de depozitare a îngrăşământului agricol din ferma de la Cârniceni. De acolo, cu ajutorul unor angajaţi ai fermei, ar fi sustras 42 de saci a câte 40 kg fiecare de îngrăşământ, în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei. După ce a plecat de la ferma agricolă, în mai puţin de 2 km autoutilitara a fost oprită în trafic de către organele de poliţie din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Popricani, care cu ocazia controlului au depistat în vehicul îngrăşământul sustras. Iniţial, judecătorii au admis propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Timofte, ca şi a lui Petre Poturu şi Vasile Ursache.

Pe parcursul controlului judiciar, timp de două luni, cei trei vor trebui să se prezinte la instanţă sau la poliţie oricând sunt chemaţi, să informeze asupra eventualei schimbări a domiciliului, să nu comunice în niciun fel cu martorii şi nici între ei. „Raportat la persoana clientului meu (Ioachim Timofte, n.r.), dar şi la situaţia obiectivă şi subiectivă din dosar, admiterea contestaţiei era singura soluţie corectă ce putea fi pronunţată. Prin ea se repară un dezechilibru major produs de soluţia Judecătoriei şi vine ca o recomandare la prudenţă în situaţiile în care se discută măsura arestării preventive”, a comentat apărătorul consilierului, avocatul Olivian Moroşanu. 

Comentarii