Serviciile de informaţii caută ieşeni care inovează în sisteme autonome şi inteligenţă artificială

sâmbătă, 26 noiembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Serviciile de informaţii caută ieşeni care inovează în sisteme autonome şi inteligenţă artificială

Studenţii ieşeni, dar şi inovatorii din capitala Moldovei, care au conceput sisteme autonome, fie ele terestre, aeriene sau navale, cât şi de inteligenţă artificială, în orice domeniu, sunt invitaţi să se înscrie la competiţia „PatriotFest”, organizată de o parte dintre instituţiile de forţă din România. 

În mod concret, proiectul este o iniţiativă a Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, dar şi a SRI, STS şi SPP. Scopul declarat este de a „identifica talentul inovator şi a-l atrage în proiectele de interes pentru apărarea şi securitatea naţională”. Anul acesta, competiţia are două categorii principale: Sisteme autonome şi Inteligenţă artificială. Cei care au prototipuri funcţionale de sisteme autonome sau de inteligenţă artificială în aceste domenii se pot înscrie la concurs până pe 30 noiembrie.

După completarea unor fişe de înscriere cu detalii specifice, participanţii selectaţi la concurs vor avea oportunitatea de a-şi prezenta proiectul în faţa unui juriu format din experţi în domeniul de specialitate al prototipului demonstrat. Ulterior, au şansa de a primi informaţii directe despre cum pot să-şi finanţeze proiectele şi ca proiectul lor să fie promovat.

Nu pot participa la concurs angajaţii instituţiilor organizatoare, iar cei care se înscriu trebuie să aibă prototipuri cât mai aproape de o versiune ce ar putea intra în producţie. În intervalul 8-9 decembrie are loc prezentarea în faţa juriului a proiectelor selectate pentru faza finală, iar pe 18 ianuarie va avea loc Gala PatriotFest. 

Comentarii