Sesiune de lectură publică mâine la Iaşi: proiect al Junimii dedicat exclusiv poeziei

marți, 22 noiembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Sesiune de lectură publică mâine la Iaşi: proiect al Junimii dedicat exclusiv poeziei

Ieşenii pot participa maine la sesiunea de lectură publică, începând cu ora 17.00, live, pe pagina de Facebook Junimea XXI. Proiectul este dedicat exclusiv poeziei şi constă în ateliere de lectură, scriere creativă, lansări de carte, lecturi publice cu poeţi (re)cunoscuţi. La cea de-a 22-a ediţie va citi poezii Ana-Maria Anania.

Ana-Maria Anania este absolventă a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. A debutat cu volumul de poezii „sleep paralysis” la Editura Cartea de după, în decembrie 2021. A publicat în mai multe reviste şi platforme literare, precum EchinoxZona literarăO mie de semneRevista KryptonRevista ContaParnas XXINoise Poetry şi Revista Golan. A fost semifinalistă în cadrul concursului Reţeaua literară, ediţia a VI-a, organizat de poetul Gelu Vlaşin. A apărut în antologia Row of masks, coordonată de Adrian Mondea şi apărută în anul 2019.

Junimea XXI – atelier de lectură este un proiect marca Muzeul Naţional al Literaturii Române din Iaşi. Doritorii se pot înscrie pentru lecturi şi pot trimtie textele la următoarea adresă de e-mail: junimeaxxi.mnlri@gmail.com. 

Comentarii