Sfaturile arhiepiscopului Calinic către preoți: Nu vă implicaţi în afaceri cu lemn, ţigări, cimitire private!

marți, 04 august 2020, 01:50
2 MIN
 Sfaturile arhiepiscopului Calinic către preoți: Nu vă implicaţi în afaceri cu lemn, ţigări, cimitire private!

Arhiepiscopul Calinic Botoşăneanul îi avertizează pe preoţii şi călugării Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, în una dintre primele sale reacţii oficiale în această funcţie, să nu se implice în activităţi ilegale cu lemn, cu trafic de ţigări sau în administrarea de cimitire private.

 Avertizarea a fost trimisă către toate bisericile şi mănăstirile din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, iar potrivit documentului arhiepiscopul Calinic precizează că mesajul este dat după ce a primit sesizări privind implicarea unor preoţi sau călugări în astfel de activităţi ilegale. „În urma mai multor sesizări, atenţionăm asupra faptului că nici o unitate de cult şi nici un cleric slujitor al Sfântului Altar nu pot practica, promova şi susţine activităţi ilegale de tipul trafic de ţigări, cimitire private, exploatare şi distribuire ilegală de material lemnos”, se precizează în documentul transmis către clerici. Totodată, se menţionează în document şi faptul că unele biserici promovează comercializarea de lumânări din alte surse. „Având în vedere că Fabrica de lumânări a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor rămâne cu un număr mare de lumânări pe stoc, datorită faptului că există unităţi  de cult ce se aprovizionează din alte surse, se emite în atenţia tuturor unităţilor de cult de pe raza Arhiepiscopiei următoarea circulară: Dacă există unităţi de cult care au în stoc lumânări provenite de la alte fabrici de lumânări  şi nu a Arhiepiscopiei, rugăm ca până pe 3 august acestea să fie topite şi predate la protopopiat sub formă de capete de lumânări”, se arată în document.

IPS Calinic Botoşăneanul a fost întronizat în urmă cu o săptămână ca Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. La acea dată, după întronizarea sa, IPS Calinic a subliniat că, „dincolo de prezicerile unora din campania electorală, sunt deschis la nou numai dacă acel nou nu lezează mântuirea credincioşilor.” 

Comentarii