Şi-a ucis iubita în urma unei dispute din cauza telecomenzii şi a postului TV preferat

luni, 20 decembrie 2021, 02:54
3 MIN
 Şi-a ucis iubita în urma unei dispute din cauza telecomenzii şi a postului TV preferat

Agresorul a primit 6 ani de puşcărie, plus alţi 3 ani cu interdicţie de a mai intra în localuri cu alcool

 

Un ieşean şi-a ucis iubita în bătaie din cauza televizorului. A lovit-o cu sălbăticie atunci când aceasta i-a reproşat că a schimbat canalul, după care s-a culcat liniştit. A doua zi a lăsat-o agonizând, până seara, când s-a întors de la serviciu. Era caldă încă, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva.

Faptele s-au petrecut în seara zilei de 10 martie, după ce Neculai Corduneanu s-a întors de la serviciu. A băut cu fratele său până şi-a făcut apariţia şi concubina, V.I., care şi-a turnat şi ea un pahar de bere. Corduneanu i-a reproşat că bea şi că nu i-a făcut de mâncare, dar lucrurile nu au degenerat o vreme. Noaptea, cei doi s-au retras în dormitor, unde au deschis televizorul. Deranjată de faptul că iubitul său a schimbat canalul, E.R. ar fi început să-l înjure, ameninţându-l că îl va părăsi. Corduneanu a lovit-o cu cotul, iar pentru că femeia continua reproşurile, a prins-o de păr şi a lovit-o cu fruntea de lada patului în mai multe rânduri. Apoi a lovit-o în mod repetat cu pumnii, după care s-a culcat. S-a trezit la 4.30 constatând că V.I. vomase peste noapte, părând totuşi să nu aibă probleme deosebite.

A lăsat-o acasă şi a plecat la muncă. Când s-a întors, a găsit-o pe femeie întinsă pe pat, învelită până la gât, galbenă la faţă şi cu buzele maronii. Nu i-a răspuns când a strigat-o. A sunat la 112, operatorul cerându-i să verifice dacă femeia mai trăieşte. Era caldă încă, aşa că bărbatul a încercat să o resusciteze, fără ca femeia să reacţioneze. A întors-o pe o parte, moment în care V.I. a vomat din nou. Când a ajuns ambulanţa, medicii nu au mai putut decât să constate decesul. Medicii legişti au stabilit că moartea lui V.I. fusese consecinţa directă a loviturilor aplicate de concubinul său. Femeia suferise fracturi de boltă şi bază craniană, hematom cranian şi alte răni la nivelul capului. Cel mai probabil, nu mai reuşise să se dea jos din pat toată ziua, din cauza gravităţii leziunilor. Iniţial, bărbatul a afirmat că îşi lovise concubina cu pumnii, iar aceasta ar fi căzut, lovindu-se cu capul de lada patului, ceea ce ar fi provocat fracturile craniene. Într-o discuţie telefonică cu fiica sa, Corduneanu a afirmat că nici nu o lovise pe V.I., rănile acesteia fiind provocate probabil de căderea femeii pe stradă, cu o săptămână înainte, când se întorsese băută de la un praznic. În altă discuţie, a încercat să dea vina pe fratele său. În cele din urmă, şi-a recunoscut fapta în faţa judecătorilor.

Atât anchetatorii, cât şi judecătorii au luat în calcul faptul că bărbatul nu intenţionase să-şi ucidă concubina, lovind-o însă mai puternic decât dorise, pe fondul consumului de alcool. Judecat pentru loviri cauzatoare de moarte asupra unui membru de familie, Corduneanu a fost condamnat de Tribunal la 6 ani de închisoare. Totodată, i s-a interzis să mai frecventeze barurile timp de trei ani după eliberare. Sentinţa nu este definitivă, Corduneanu contestând-o în faţa instanţei superioare. Curtea de Apel va analiza cazul pe 11 ianuarie. 

Comentarii