Şi-a urmărit victima din autobuz până în Policlinica de Recuperare, unde a jefuit-o pe scări

marți, 06 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 Şi-a urmărit victima din autobuz până în Policlinica de Recuperare, unde a jefuit-o pe scări

Tupeul unui hoț a atins limite greu de crezut. După ce și-a „evaluat” victima în autobuz, a urmărit-o pentru a da lovitura. Atacul a avut loc chiar într-o instituție medicală.

În dimineața zilei de 11 octombrie a anului trecut, F.H. se afla într-un autobuz 28, îndreptându-se spre Policlinica de Recuperare. După câteva stații, lângă ea s-a așezat Andrei Colac, acesta observând cu atenție și interes geanta femeii. Când aceasta a coborât, Colac s-a luat după ea, urmând-o până în policlinică.

Între parter și etajul I, și-a băgat mâna în geanta femeii, apucând portofelul. F.H. a simțit gestul și s-a întors, apucându-l pe Colac de mână și începând să strige după ajutor. Bărbatul s-a smucit, reușind să se elibereze și a fugit. Din alergare, a scos 150 de lei din portofel, aruncând pe trepte actele personale ale femeii. Între momentul în care Colac a fost suprins de camerele video intrând în policlinică și cel în care a ieșit în fugă au trecut doar 40 de secunde.

Femeia l-a recunoscut pe Colac în persoana tânărului care călătorise alături de ea în autobuz, ceea ce a ușurat identificarea tâlharului. Apărătorul lui Colac a încercat să demonstreze că imaginile suprinse de camera video din autobuz și cea din policlinică nu arată clar aceeași persoană și și-a exprimat dubiile față de posibilitatea ca femeia să-l identifice cu certitudine pe hoț în doar câteva secunde.

Magistrații Judecătoriei au apreciat însă că vinovăția lui Colac a fost stabilită dincolo de orice dubiu. Ca urmare, el a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare. Antecedentele penale ale lui Colac au exclus posibilitatea unei condamnări cu suspendare.

 

 

Comentarii