Şofer acuzat de moartea unei fetiţe, eliberat din arest

sâmbătă, 09 mai 2020, 01:50
1 MIN
 Şofer acuzat de moartea unei fetiţe, eliberat din arest

Curtea de Apel Iaşi a decis ca un bărbat din judeţul Iaşi judecat pentru ucidere din culpă să fie eliberat din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu. Viorel Bulai are 62 de ani şi este acuzat că a produs un accident rutier în urma căruia o fetiţă de 8 ani şi-a pierdut viaţa. 

„O soluţie justă, sperăm şi într-o soluţionare corectă în calea de atac a cauzei, într-un timp cât mai scurt“, a comentat decizia de eliberare din arest avocatul său, Cristian Constantin Curcă. Viorel Bulai a fost condamnat recent la 3 ani şi 2 luni de închisoare cu executare, însă sentinţa nu este definitivă, iar procesul este în derulare la Curtea de Apel Iaşi.

Potrivit magistraţilor de la Judecătorie, care au pronunţat sentinţa, el nu a fost responsabil 100% de producerea accidentului mortal. Judecătorii au considerat că o culpă în proporţie de 40% aparţine victimei. Tragicul accident a avut loc pe 4 septembrie 2019, atunci când Bulai conducea o maşină în Mânzăteşti şi a lovit din spate bicicleta cu care se deplasa fetiţa, pe marginea drumului. Familia victimei ar trebui să primească daune morale de 250.000 de euro, potrivit sentinţei Judecătoriei. 

Comentarii