Şofer condamnat pentru că s-a urcat băut la volan să-şi ducă la spital nevasta în durerile facerii

vineri, 30 octombrie 2020, 02:50
1 MIN
 Şofer condamnat pentru că s-a urcat băut la volan să-şi ducă la spital nevasta în durerile facerii

Judecătorii care l-au condamnat spun că drumul spre spital putea fi justificat chiar dacă a băut, dar întoarcerea acasă tot la volan trebuie pedepsită.

 

Un individ de 36 de ani din judeţul Iaşi a fost condamnat, ieri, la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat de conducere sub influenţa alcoolului. Constantin Enache, din Ciocârleşti, a primit de la judecători şi interdicţia de a mai conduce, care este valabilă timp de 1 an şi 6 luni. Individul a comis fapta în data de 20 august 2017. În acea zi, cu maşina, individul a mers la un bar şi a băut bere şi vin. Soţia însărcinată l-a sunat de acasă şi i-a spus că se simte rău, cerând să fie dusă la spital.

Pentru că ambulanţa ar fi întârziat, bărbatul a decis să meargă el cu femeia la spital, deşi băuse. A lăsat-o acolo şi, ulterior, tot în stare de ebrietate, s-a urcat la volan şi a venit înapoi spre casă, fiind oprit de Poliţie. Avea o alcoolemie de 1,20 mg/l în sânge şi, la un moment dat, a provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale. “Chiar dacă pentru drumul la Iaşi inculpatul pretinde că are o justificare, pentru conducerea autoturismului pe drumul de întoarcere, o astfel de motivare nu mai există. Era înţelept ca, pentru a reveni în localitatea de domiciliu, inculpatul să folosească un alt mijloc de transport”, au stabilit judecătorii. 

Comentarii