Sorţi grei pentru CFR Cluj

sâmbătă, 31 august 2019, 01:43
2 MIN
 Sorţi grei pentru CFR Cluj

 

Binecunoscuta Lazio, Celtic arzătoare de revanşă şi Rennes, revelaţia fotbalului francez, sunt adversarele campioanei în grupa E a Ligii Europa

 

 

Campioana României, CFR Cluj, va întâlni echipele Lazio Roma, Celtic Glasgow şi Rennes în grupa ELigii Europa, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi care a avut loc, vineri, la Monte Carlo.CFR Cluj a mai jucat cu Celtic în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, în care clujenii s-au impus (scor 1-1 acasa 4-3 în deplasare).

 

Lazio Roma, echipă antrenată de Simone Inzaghi, la care evoluează fundaşul român Ştefan Radu, a câştigat Cupa Italiei (2-0 cu Atalanta) dar în campionat s-a clasat de-abia a opta. În prima etapă a noului campionat, lazialii au învins în deplasare cu 3-0 pe Sampdoria, goluri marcate de Immobile (2) şi Correa. Din echipa romană mai fac parte portarul albanez Strajosha, brazilianul Luiz Felipe, sârbii Milinkovic-Savic şi Lulic, cuplul de atacanţi centrali format Ciro Immobile şi Joaquin Correa (argentinian). Italienii revin în România după aproape doi ani, ultimul duel cu o echipă românească fiind în 2018, când au eliminat FCSB din 16-imile de finală (5-2 la general).

Celtic Glasgow domină imperial campionatul scoţian a fost eliminată în turul III preliminar al Ligii Campionilor de CFR Cluj, ceea ce pentru antrenorul Neil Lennon reprezintă un prilej de revanşă. A şi recunoscut-o, de altfel, declarând că meciurile cu CFR sunt mai importante decât celelalte din grupă. Este o echipă cunoscută suporterilor români din meciurile anterioare. Atacanţii Griffiths, Edouard şi Christie, precum şi mijlocaşii Forrest şi McGregor sunt cei mai periculoşi jucători ai echipei.

Stade Rennais este o echipă fără cine ştie ce pedigree, dar trece printr-o perioadă excelentă, A câştigat în primăvară Cupa Franţei, la lovituri de departajare cu PSG, iar în noul sezon a obţinut trei victorii din trei meciuri în Ligue Une: 2-1 cu PSG (acasă), 1-0 cu Montpellier,2-0 cu Strasbourg (ambele în deplasare). Julian Stephan este antrenorul echipei bretone, din care cei mai cunoscuţi jucători sunt atacantul senegalez Niang, mijlocaşul Grenier şi portarul Mendy.

Programul ceferiştilor: 19 septembrie, cu Lazio(acasă); 3 octombrie, cu Celtic (în deplasare); 24 octombrie, cu Rennes (d); 7 noiembrie, cu Rennes (a); 28 noiembrie, cu Lazio (d); 12 decembrie, cu Celtic (a).

 

Comentarii