Soții-dealeri din Galata, care aveau droguri în noptieră, dorm după gratii

sâmbătă, 26 septembrie 2020, 01:57
2 MIN
 Soții-dealeri din Galata, care aveau droguri în noptieră, dorm după gratii

Cei doi dealeri de droguri din Galata, soţ şi soţie, au fost introduşi după gratii pentru 24 de ore de către poliţiştii de la Antidrog şi procurorii DIICOT Iaşi.

Petronel şi Elvira Luca au fost reţinuţi în cursul zilei de ieri pentru infracţiunea de trafic de droguri, ei fiind audiaţi în cursul nopţii de joi spre vineri de către anchetatori. În casa acestora din Galata, sub supravegherea jandarmilor de la Gruparea Antitero au fost găsite droguri, bani şi arme albe. Culmea, soţii Luca ţineau drogurile în noptieră, ea fiind cea care distribuia drogurile, după ce în prealabil clienţii treceau pe la el. Petronel lua banii de la clienţi, în zona Galata, apoi erau trimişi la soţia lui, care dădea drogurile de acasă.

Poliţiştii l-au prins joi la amiază în flagrant, pe Petronel, în timpul unei tranzacţii, apoi au mers la domiciliul acestuia unde au scotocit casa în care locuiau timp de câteva ore. Anchetatorii au găsit aproximativ 10.000 de lei, o sumă în euro şi o arbaletă.

Cei doi soţi Luca vindeau drogurile în cartierele Galata şi Nicolina de câţiva ani de zie. Petronel este recidivist. La nivelul anilor 2000 – 2005, acesta a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni de natură judiciară, cum ar fi furturi şi tâlhării, iar în anul 2016 a fost condamnat pentru trafic de droguri. Acesta a stat în închisoare, apoi a fost eliberat condiţionat.

„La data de 24 septembrie 2020, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii traficului de droguri de risc, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii DIICOT – ST Iaşi, au efectuat o percheziţie domiciliară, în municipiul Iaşi, la locuinţa a două persoane bănuite de trafic de droguri de risc. Din cercetări a reieşit faptul că doi soţi ar fi comercializat droguri de risc, respectiv cannabis, de la adresa de domiciliu din municipiul Iaşi, către mai multe persoane. În urma percheziţiei, au fost ridicate droguri de risc (cannabis), bani susceptibili a proveni din traficul de droguri, precum şi alte bunuri care ar fi ajutat în activităţile ilicite. Cele două persoane au fost conduse la audieri, iar faţă de acestea procurorii DIICOT – ST Iaşi au dispus reţinerea pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentate Tribunalului Iaşi“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Comentarii