Spărgătorul din „Jaful anului”, de la „The Jack”, și-a aflat condamnarea

joi, 30 decembrie 2021, 02:58
2 MIN
 Spărgătorul din „Jaful anului”, de la „The Jack”, și-a aflat condamnarea

"Jaful anului" a primit verdictul magistraţilor ieşeni. Curtea de Apel a respins contestaţia înaintată de autorul jafului din februarie de la cazinoul "The Jack", consfinţind astfel sentinţa iniţială a Judecătoriei.

Spargerea de la "The Jack" a fost pregătită de Cezar Fânaru şi Alina David timp de o lună, ei luând în calcul inclusiv faptul că sala de jocuri nu era niciodată goală. Alina David lucrase la cazino, ea putând furniza informaţii referitoare la locul unde era amplasat seiful, modul de deschidere a acestuia, dar şi la programul şi paza localului.

În noaptea de 18/19 februarie, Fânaru a mers cu taxiul până în apropierea sălii de jocuri. Mascat cu o cagulă, s-a căţărat pe o scară până la fereastra toaletei localului, forţând-o cu un levier. A pulverizat vopsea pe obiectivul camerei de luat vederi din sală, fără a observa însă că vopseaua se scurge. Întreaga acţiune avea să fie astfel filmată, uşurând mult identificarea ulterioară a autorilor. Bărbatul nu a reuşit să nimerească combinaţia corectă pentru deschiderea seifului. În schimb, chiar deasupra seifului era agăţat un mănunchi de chei, inclusiv cea a casei de bani. Surprins de gestionara sălii tocmai când îndesa teancurile de bani în geacă, hoţul a reuşit totuşi să fugă cu 61.390 lei. În aceeaşi noapte, a împărţit banii cu Alina David.

Hoţul şi complicea sa au fost identificaţi cu uşurinţă, fiind reţinuţi după mai puţin de o săptămână. La percheziţia domiciliară, în apartamentul lui Fânaru a fost descoperit şi un pistol cu muniţie neletală, care aparţinea fratelui său. Din acest motiv, tânărul a fost inculpat şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în afara acuzaţiei principale, de tâlhărie calificată.

Magistraţii Judecătoriei l-au condamnat la 3 ani şi 7 luni de închisoare, iar pe complicea sa la 2 ani şi 6 luni, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. În urma apelului declarat de Fânaru, acesta nu a reuşit să obţină decât scăderea din pedeapsă a perioadei petrecute în arest preventiv.

Comentarii